Peelsprong
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom je een aanhangernet moet gebruiken

Ben jij van plan om te verhuizen of heb jij net een aantal meubels verkocht? Het komt nog wel eens voor dat mensen deze goederen zelfverzekerd zonder dekking vervoeren in hun aanhanger. Dit is natuurlijk hartstikke gevaarlijk! Op deze manier kunnen goederen uit de aanhanger vallen en op het wegdek terecht komen. Dit is gevaarlijk voor andere deelnemers op de weg en jouw goederen gaan ervan kapot. In deze blog bespreken we een aantal redenen waarom zoiets gewoons als een aanhangernet zo essentieel is tijdens het vervoeren van goederen. 

 

Het is verplicht

Je ziet misschien wel eens mensen rijden zonder aanhangernet op hun goederen. Dit mag helemaal niet! Het is namelijk verplicht om jouw goederen te dekken met een aanhangernet. Het gaat hier echter wel om het vervoer van losse goederen. Deze zijn namelijk niet vast te zetten met spanbanden. Denk bij losse goederen aan bijvoorbeeld puin, stenen, snoeiafval, meerdere dozen of afval. Door het gebruik van een aanhangernet op de desbetreffende goederen bespaar je jezelf een boete en zorg je dat andere verkeersdeelnemers veilig de weg op kunnen. Dit is dus voor iedereen de beste uitkomst!

 

Voor alle soorten goederen een juiste dekking

Om de staat van jouw goederen intact te houden zijn er verschillende soorten aanhangernetten. Deze variëren van stof en sterkte. In de basis is de functie van een aanhangernet natuurlijk dat jouw goederen niet uit de aanhanger vallen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld kiezen of je een aanhangernet, aanhangerdoek of aanhanger gaasnet nodig hebt. Dit hangt af van de goederen die je vervoert. Vervoer jij bijvoorbeeld fijnere goederen? Dan is het handig om gebruik te maken van een aanhangerdoek. Op Nettenshop.nl zou je precies uit kunnen zoeken welk aanhangernet jij nodig hebt voor het vervoeren van jouw goederen. 

 

Verkrijgbaar in verschillende groottes en prijzen

Met het gebruik van een aanhangernet is het altijd handig om te onthouden dat het beter iets te groot kan zijn dan iets te klein. Bij Nettenshop.nl kan je zo uit diverse groottes kiezen. Je zou zelfs handmatige opmetingen kunnen opgeven. Zo weet je zeker dat jouw aanhangernet de volledige lading dekt.  

 

https://www.nettenshop.nl/