Peelsprong
Image default
Hobby en vrije tijd

Een opblaasbare verjaardagspop huren

Wanneer er iemand in je omgeving jarig is, en je ze echt wil verrassen, kun je voor hun een opblaasbare motor huren. Natuurlijk is dit alleen maar een voorbeeld van de verschillende unieke variaties op de klassieke Abraham of Sarah pop die je kunt huren voor een verjaardag. We weten natuurlijk allemaal dat zo’n pop erbij hoort. Maar, misschien ben je wel benieuwd naar de oorsprong van deze traditie, of wil je weten of het gepast is om zo’n pop te huren. In dit geval raad ik je aan om verder te lezen om hier achter te komen!

 

Oorsprong van de Abraham en Sarah poppen

De Abraham en Sarah poppen vinden hun oorsprong in een Bijbelse tekst, waarin wordt gesproken over Abraham, die wel tot de leeftijd van 175 jaar oud leefde. Deze tekst wordt door sommige geïnterpreteerd met de betekenis dat alleen mensen boven de leeftijd van vijftig Abraham kunnen zien. Hierdoor ontstond de traditie van een Abraham pop bij een vijftigste verjaardag. Oorspronkelijk was deze pop gemaakt van brood, maar later werd hij vervangen door de moderne opblaaspop. Voor vrouwen werd Abraham vervangen door Sarah, de vrouw van de Bijbelse Abraham. Ook zij werd namelijk heel erg oud; wel 127 jaar!

 

Wanneer huur je een opblaasbare Abraham pop?

Traditioneel wordt de Abraham pop gezien als een symbool voor mannen die vijftig jaar oud worden. Voor vrouwen is dit echter de Sarah pop. Vijftig is het eerste van de kroonjaren; een kroonjaar is een jubileumjaar dat door vijf of tien deelbaar is. Verjaardagen in kroonjaren worden als extra belangrijk en speciaal worden gezien. Ieder kroonjaar heeft een bijpassend bijbels figuur, zoals Abraham bij het vijftigste jaar. Vaak is er ook nog een apart mannelijk en vrouwelijk figuur. Wil je voor een jarige een Abraham pop huren? Zorg er dan dus voor dat je dit alleen bij kroonjaren doet!