Peelsprong
Image default
Aanbiedingen

Het keukengerei dat je nodig hebt voor baksucces

Bakken is haast een wetenschap, en zoals alle wetenschappen heb je het juiste gereedschap nodig om de klus goed te klaren. Of je nu net begint of een doorgewinterde pro bent, het juiste gereedschap bij de hand hebben is essentieel voor succes. Hier is een overzicht van de onmisbare spullen voor elke bakkerskeuken.

 

Maatbekers en lepels

De eerste stap in elk bakrecept is het afmeten van de ingrediënten, dus is het belangrijk om een goede set maatbekers en lepels bij de hand te hebben. Gebruik voor droge ingrediënten zoals bloem en suiker maatbekers met rechte randen om een nauwkeurige meting te garanderen. Voor natte ingrediënten als melk en olie gebruik je vloeibare maatbekers met markeringen op de zijkant, zodat je precies kunt zien hoeveel je gebruikt. En gebruik altijd theelepels of eetlepels – nooit raden! – om kleine hoeveelheden kruiden en andere smaakmakers af te meten.

 

Mengkommen

Je kunt nooit teveel mengkommen hebben. Met verschillende maten bij de hand heb je altijd de juiste voor de klus, of je nu een kleine partij koekjesdeeg of een grote kom cakebeslag mengt. En hoewel glazen of keramische kommen prima zijn, investeer ook in een paar metalen – die geleiden de warmte beter, wat handig is als je chocolade of boter smelt.

 

Bakvormen 

Er bestaan allerlei speciale bakvormen, maar er zijn een paar basisvormen die elke bakker bij de hand moet hebben. Een 9×13-inch pan is perfect voor brownies, repen en cake, terwijl een 12-kops muffinvorm geweldig is voor snelle broden en cupcakes. Als je van plan bent brood te bakken, neem dan ook een broodvorm mee. En vergeet het perkamentpapier niet! Door je pannen te bekleden met perkament zorg je ervoor dat je baksels er elke keer schoon uitkomen.

 

Er is nog veel meer!

Dit zijn slechts enkele van de essentiële gebruiksvoorwerpen die elke bakker in zijn keuken nodig heeft. Natuurlijk kun je, naarmate je meer ervaring krijgt, ontdekken dat je extra gereedschap nodig hebt of wilt hebben om je bakproces te stroomlijnen. Maar met het juiste keukengerei bij de hand ben je in een mum van tijd goed op weg om een bakprofessional te worden!