Wijn smaakt thuis anders dan bij de wijnboer

Peelsprong

De wijnboer weet hoe hij zijn wijnen moet presenteren, waardoor u meer wijn koopt.

Auto volgeladen met wijnflessen kom je eindelijk thuis na de staking van de Franse boeren te hebben overleefd. En dan hebben we het niet over de wijn die veel te warm geworden is onderweg. Nu maar snel bewaren op 12°C om de schade te beperken… U heeft geen wijnkast om uw favoriete wijnen te bewaren? Dan moet u eens bij Cavepromotor kijken voor Liebherr wijnkasten.

Wijn smaakt thuis anders dan bij de boer 
De boer presenteert zijn wijn op de juiste serveertemperatuur waardoor u meer wijn wilt kopen. Daarbij bent u in een relaxte bui, want u heeft vakantie. Laten we het emotionele aspect achterwege laten en u helpen om te komen tot de smaakbeleving die u ook had tijdens het proeven bij de boer.

Wat moet u doen?
U moet er voor zorgen dat de wijn die u heeft gekocht ook lekker te laten smaken zoals op vakantie. U moet zorgen dat de wijn op de juiste serveertemperatuur wordt gebracht en mogelijk moet deze ook nog decanteren wanneer het om rode wijn gaat. Maar voordat u een flesje open trekt is het verstandig om de jonge wijnen een paar dagen te laten rusten, want de wijnen hebben heel wat hobbels van de wijnkelder tot uw huis moeten doorstaan.

Het laten rusten van uw wijn
De wijn die u niet in een wijnkast opslaat, maar bijvoorbeeld in de berging, wordt continue blootgesteld aan omgevingstrilligen. Dit varieert van het sluiten van deuren, het bestijgen van een trap of passeren van verkeer. Kortom, u bent u wijnen slecht aan het behandelen, los van de temperatuur. Daarbij kunnen er ook nog nare luchtjes uw wijnen binnendringen door de kurk.

Al deze problemen zijn te ondervangen
U koopt een Liebherr wijnkast bij Cavepromotor waarin een trillingsvrije compressor is gemonteerd. Door Cavepromotor wordt er een set Vibration Reduction Blocks meegeleverd waar de wijnkast op wordt gezet. Alle omgevingstrillingen die normaal via de poten waarop  de kast staat worden doorgegeven, worden nu gereduceerd. Op het moment dat u de wijnkast begint te vullen, zakt de wijnkast in zijn geheel in de blocks. De geuren die de wijnkast binnenkomen, worden uit de lucht gehaald. De lucht die de wijnkast binnenkomt passeert het koolfilter. De nare luchtjes blijven hierin achter. Door jaarlijks het filter te vervangen, zorgt ervoor dat de lucht schoon blijft. En dan is er nog het aspect van de luchtvochtigheidsgraad. Deze moet u zeker in de gaten houden, want deze mag niet onder de 50% komen. Cavepromotor levert u daarom een digitale hygrometer mee, zodat u dit kunt monitoren.

Ook een eigen wijnkast? kijk dan op:

http://cavesavin.vind-snel.nl

 

http://caves.tipjes.nl