Peelsprong
Image default
Woning en Tuin

Betonlijm is handig voor versterken of repareren van beton

Bij het repareren of versterken van beton is het gebruik van een kleefstof vaak de beste oplossing. Het geeft een sterke verbinding die tegen een stootje kan, en is daardoor perfect voor gebieden als verkeersstroken en muurbouw. Lijm is ook heel geschikt voor het onderbouwen van muren en het repareren van scheuren in bestaande platen. Als je een betrouwbare manier zoekt om je betonproblemen op te lossen, dan is het kopen van betonlijm de juiste beslissing.

Betonlijm kan gebruikt worden om twee of meer betonnen oppervlakken aan elkaar te lijmen. Het is ook mogelijk om metaal (en andere materialen) te lijmen . Lijm wordt om allerlei verschillende redenen gebruikt, maar het merendeel van de toepassingen komt neer op praktisch nut. Betonlijm geeft stevigheid waar je die het meest nodig hebt. Het biedt de flexibiliteit om mortelvoegen weg te werken enhet voorkomt dat er scheuren ontstaan als gevolg van temperatuur- of watergerelateerde beweging. Eenvoudig gezegd is het de ideale oplossing om betonplaten aan elkaar te lijmen.

Hieronder volgen voorbeelden van gebieden waar betonlijm nuttig kan zijn:

– Vloer-muur voegen – Zelfnivellerende vloerbedekkingen of egaliseermiddelen laten meestal een schurend, oneffen oppervlak. Het gebruik van een sterke kleefstof zal helpen om het beton te egaliseren en een glad gelijkmatig oppervlak te vormen.

– Verkeersstroken – Het kan nodig zijn verkeersstroken af te sluiten of opnieuw aan te leggen wegens overmatige slijtage of beschadiging door het verkeer. Een kleefstof wordt gebruikt om de beschadigde plaats en de nieuwe rijbaan weer op een bestaande plaat vast te maken.- Muurconstructie – Betonnen muren die gestabiliseerd of verbonden moeten worden, kunnen aan elkaar gelijmd worden. De lijm zal de muur helpen, maar toch de beweging van de constructie mogelijk maken.

– Kolommen en balken – Vaak moeten kolommen en balken op een bepaalde hoogte bevestigd worden. Een sterke lijm wordt in dit geval gebruikt om eenstevige binding.

– Onderstutten – Betonnen muren moeten soms ondergestapeld worden om de structuur te verstevigen en verdere schade zoals inklinken, scheuren of overhellen te voorkomen. Lijm werkt goed in deze toepassing omdat het de ene muur stevig aan de andere vasthecht en toch beweging tussen beide mogelijk maakt.

Betonlijm kan ook gebruikt worden omdicht scheuren in bestaande platen af. Het is belangrijk om eerst de scheur te ontdoen van vuil en olie, en dan een klevend afdichtmiddel aan te brengen. Dit proces voorkomt niet alleen dat vuil in de scheur komt, maar geeft de constructie ook extra stevigheid.

 

https://www.meiboom.eu/betonlijm/