Peelsprong
Image default
Zorg

Eigen bijdrage of eigen risico?

Weet u wat het verschil is tussen de eigen bijdrage en het eigen risico van een zorgverzekering? Sommige soorten zorg worden niet (volledig) vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor betaalt u dan een eigen bijdrage. Wilt u de kans verkleinen dat u een eigen bijdrage moet betalen, dan kunt u kiezen voor het afsluiten van een aanvullende verzekering. Het eigen risico is een bedrag dat iedereen vanaf 18 jaar moet betalen. Het geldt voor bepaalde soorten zorg uit de basisverzekering en de hoogte ervan wordt vastgesteld door de overheid. Deze kosten kunnen niet worden verlaagd of voorkomen door een aanvullende verzekering af te sluiten.

Alleen basisverzekering of ook aanvullend?

In Nederland is iedereen verplicht om in elk geval een basisverzekering af te sluiten. Hiermee bent u gedekt voor de kosten van noodzakelijke medische zorg, zoals ziekenhuisopname of huisartsbezoek. De inhoud van de basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars gelijk. In sommige gevallen is het prettig om naast de zorg uit het basispakket ook andere zorg vergoed te krijgen. Bijvoorbeeld als u gebruik maakt van bepaalde hulpmiddelen of als u kraamzorg nodig heeft. Voor dit soort zorg kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Aanvullende verzekeringen verschillen per zorgverzekeraar. Bij Salland heeft u hierin een ruime keuze. Wij bieden vier aanvullende- en drie tandartsverzekeringen.

Kiezen voor een regionale zorgverzekeraar?

Salland is een regionale zorgverzekeraar. Wij zijn er speciaal voor iedereen die in Gelderland of Overijssel woont. Als regionale zorgverzekeraar hebben we het voordeel dat we een goed beeld hebben van de zorg die geboden wordt in de regio. We gaan regelmatig in gesprek met verschillende zorgaanbieders. Ook staan we dicht bij onze klanten. Wilt u weten wat Salland te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze website, of neem contact op voor meer informatie.

https://www.salland.nl/