Peelsprong
Image default
Huishoudelijk

Hoe kiest u het juiste tapijt voor uw woonkamer?

Tapijten worden beschouwd als zeer veelzijdig in de decoratie, vooral van woonkamers. Ongeacht de grootte van de omgeving is het gebruik van dit decoratieve item altijd welkom. De verschillende maten, kleuren, prints en materialen maken de keuze van het ideale model net zo moeilijk als elk ander meubilair in het huis.

Er zijn veel functies toe te schrijven aan tapijten: ze kunnen omgevingen van elkaar scheiden, hen gastvrijer maken, een of ander defect in de vloer verbergen, naast het beschermen tegen krassen veroorzaakt door meubels of schoenen.

 

Hoe kiest u het juiste tapijt?

Om ervoor te zorgen dat uw woonkamer uw stijl zo goed mogelijk laat leeglopen, bekijk dan de tips en inspiratie die u zullen helpen bij het vinden van het perfecte tapijt.

Het kiezen van het beste tapijt dat uw woonkamer verder zal verbeteren is misschien geen eenvoudige taak. Zodra u uw totale huiskamerstijl heeft gedefinieerd, is de volgende stap om te kiezen of de andere elementen dezelfde kleur en hetzelfde stijlpalet zullen volgen.

 

Bloomingville decoratie: De juiste grootte

Het eerste punt om te overwegen is de grootte van uw tapijt, het is belangrijk dat het in verhouding staat tot de grootte van de kamer. Denk altijd dat het tapijt de gespreksruimte van de woonkamer moet bedekken.

Dit betekent dat het ongeveer 20 tot 30 cm groter moet zijn aan de rand, zodat ze onder de bank en de zijfauteuils zitten. Als u een boekenkast of TV-meubel heeft, moet het tapijt vlak bij het meubilair liggen en niet eronder.

 

Kies de kleur

Uw tapijt zal gewoon een coadjuvant zijn in de kamer? Of wordt het het hoogtepunt? Op basis van uw antwoord kan de kleur en de stijl al worden bepaald. Als u van plan bent een aanvullende functie toe te kennen aan andere decoratieve elementen, zoek dan naar neutrale kleuren, met texturen, zoals tapijten van fuzzy of sisal. Als u wilt dat alle ogen op dit ornament gericht zijn, geef dan de voorkeur aan sterke kleuren die contrasteren met de andere aanwezige kleuren.

 

Verschillende stijlen met Bloomingville

U kunt kiezen voor een sober tapijt met enige kleurinterferentie die u al gebruikt in de decoratie of een complementaire kleur voor een contrapunt. Als u nog bezig bent met het ontwerp van deze omgeving, kan het tapijt het belangrijkste kunstwerk zijn, en zal al het andere worden geplaatst volgens de kleuren die erin worden gebruikt. De tapijten van verschillende formaten, zoals ronde, kunnen een goede optie zijn voor degenen die houden van de meest moderne stijl.

Deze worden gekenmerkt door het feit dat ze moeilijker te gebruiken zijn, in grote ruimtes is het interessant dat het meubilair er allemaal op staat, al in kleinere ruimtes wordt aangegeven dat er verschillende ronde tapijten van kleinere afmetingen worden gebruikt.

 

Dit merk staat fantastisch in uw huis en is een leuke aanvulling op de woonkamer. Bekijk de mogelijkheden met de leukste Bloomingville artikelen!