Peelsprong
Image default
Dienstverlening

Je evenement voorzien van rigging

Rigging voor je evenement

Vele organisatoren kiezen ervoor om rigging te gebruiken voor hun evenement. Dit biedt ze vele opties op het gebied van inzetten van audiovisuele middelen. De rigging zorgt voor een extra stuk professionaliteit doordat je deze apparatuur in de lucht kunt hijsen. Hiervoor bevestig je de audio-installaties en verlichting aan een truss systeem. Deze wordt vervolgens met speciale takels de lucht in gehesen. Zo krijg je de apparatuur op de gewenste hoogte. Wellicht vraag je je af welke voordelen het gebruiken van rigging met zich meedraagt? Lees dan snel verder.

Tribunes

Een van de grootste voordelen is het voorzien van mensen op tribunes. Zij zitten relatief ver van het podium af. Het kan zijn dat daardoor het geluid niet goed te horen is of dat er niet goed gezien kan worden wat er op het podium gebeurt. Met behulp van rigging haal je deze drempels weg. Er worden dan speakers en videoschermen aan de truss systemen bevestigd. Deze trussen worden op een gunstige hoogte gehangen. De speakers zorgen ervoor dat de geluidsbron ook voor deze mensen prettig dichtbij is. Daarnaast kunnen zij op de videoschermen alles zien op het podium. Zo genieten zij ook volop van het optreden.

Verlichting

Rigging heeft veel invloed op de sfeer van een locatie. Met behulp van verlichting creëer je een bepaalde ambiance. Het is hierbij extra sfeervol als verlichting kriskras door elkaar gaat. Daarmee wordt bedoeld dat je niet alleen horizontale lichtstralen hebt, maar ook verticale en diagonale. Met de juiste keuze in rigging kun je dit realiseren. Je kunt zowel de zaal als het podium op een uitgebreidere manier verlichten als je hier gebruik van maakt. Zo krijgt het optreden meer cachet.

Gekeurde rigging

Belangrijk is dat je gaat voor rigging die vooraf goed gekeurd is. Het laatst wat je wilt is dat je tijdens het evenement steeds zit te twijfelen of de rigging materialen wel betrouwbaar zijn en of alles wel goed zal gaan. Door zaken te doen met een partij die zelf kan en mag keuren haal je deze zorgen weg. Dikwijls wordt bij een huurperiode de rigging vooraf gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken of deze nog naar behoren werkt en of deze veilig meegegeven kan worden. De rigging moet jaarlijks gekeurd worden. Ga je langer dan een jaar op tour en kies je voor het huren van rigging? Overleg dan met de specialist of deze op jouw locatie de jaarlijkse keuring kan uitvoeren. Zo ben jij volledig zeker van betrouwbare en professionele rigging.

https://riggingbox.nl/