Peelsprong
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de voordelen van zonneboiler verwarming

Als je nadenkt over verduurzaming in je woning dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. je kunt kiezen voor zonneboiler verwarming. Als je woning geen gasaansluiting heeft of als je deze niet meer gebruikt dan is dit één van de alternatieven die je in overweging kunt nemen. Als je de zonneboiler laat plaatsen in combinatie met PVT panelen dan profiteer je optimaal van de zon. Deze panelen zetten namelijk niet alleen zonlicht om in energie maar gebruiken ook de warmte van de zon om de woning te verwarmen. Daardoor gebruik je geen of veel minder elektriciteit van het stroomnet. Dit levert uiteraard een fors lagere rekening van je stroomaanbieder op. Hierdoor kun je de investering in enkele jaren terugverdienen.

Zorg dat je woning een beter energielabel krijgt

Bij verkoop of verhuur van een woning moet er een energielabel worden overlegd. Dit label geeft aan hoe energiezuinig het huis is. Als je kiest voor PVT panelen en zonneboiler verwarming dan zal dit ervoor zorgen dat het huis een betere score haalt. Dit is natuurlijk gunstig, want daardoor kun je inzetten op een hogere vraagprijs of een hogere huur vragen als het om een huurwoning gaat. Met PVT panelen op het dak zet je al een belangrijke stap. Een zonneboiler doet daar nog een schepje bovenop. U kunt het rendement van de zonneboiler opvragen als je verschillende modellen met elkaar vergelijkt. Zo maak je voor jouw situatie de juiste keuze.

Meer informatie over zonneboilers

Wil je weten welk rendement een bepaalde zonneboiler heeft? Overweeg je zonnepanelen op jouw dak te laten plaatsen en wil je graag weten wat de specifieke voordelen zijn van PVT panelen? Neem dan contact op met HRSolar. Zij kunnen je alles vertellen over het nemen van de meest efficiënte maatregelen om je woning te verduurzamen. Daarnaast kunnen hun zeer ervaren medewerkers de installatie verzorgen, waarna je zorgeloos geniet van de voordelen van zonneboiler verwarming.