Peelsprong
Image default
Groothandel

De voordelen van onthardingszout

Het kopen van onthardingszout is niet moeilijk. U vindt het in bijna iedere doe-het-zelf-zaak of agrarisch bedrijf in zakken van 10 of 25 kilogram. Onthardingszouten worden vooral toegepast in waterontharders om de hardheid van uw water te verzachten. Deze hardheid wil per regio in Nederland nog wel eens wat verschillen. Er wordt gesproken van hard water, wanneer de hardheid hoger is dan 12 Duitse graden. De lokale hardheid van uw water kunt u nakijken op de sites van waterbedrijven. In dit artikel leest u meer over de voordelen van regeneratiezout voor uw harde water.

Wat is regeneratiezout precies?

Onthardingszout is een speciaal type zout dat natriumchloride bevat. Het heeft een unieke structuur en een korrelgrofheid van 6 á 13 millimeter. Hierdoor kunnen de harde calcium en magnesium ionen van het water zich binden met het zout, nadat ze uit het water zijn gehaald door de harstkorrels van de waterontharder. Het zout wordt vermengd met water tot pekelwater en in een regeneratieproces worden deze harstkorrels schoon gespoeld. Regeneratiezouten kunt u kopen bij doe-het-zelf-zaken of agrarische bedrijven, zoals H. van Namen. 

De voordelen van regeneratiezout

Het gebruik van onthardingszouten biedt u enorm veel voordelen. Onthardingszout wordt namelijk gebruikt in de waterontharders, die zorgen voor zachtheid van uw leidingwater. Regeneratiezout is hierbij de cruciale factor, want zout maakt het mogelijk calcium en magnesium ionen uit de harstkorrels af te voeren naar het riool. En deze ionen zorgen juist voor hard water. De zuiverheid van het zout is hierbij wel van belang voor de goede werking van de waterontharder. Heeft het zout een goede zuiverheid, dan bestaat deze voor meer dan 99 procent uit natriumchloride.

Profiteer van de vele voordelen van zacht water

Wanneer kalkhoudend water ontdaan wordt van de harde ionen calcium en magnesium, dan ontstaat zacht water. Dit type water heeft meerdere voordelen:

  • Geen kalk op sanitair
  • Waterleiding niet meer verkalkt
  • Langere levensduur huishoudelijk apparaten
  • Minder wasmiddel nodig
  • Huid en haar zachter
  • Kostenbesparend
https://www.vannamen.nl/