Peelsprong
Image default
Bedrijven

Samen met Led Design Holland flink besparen op LED verlichting werkplaats, showroom en winkel

Led Design Holland is expert op het gebied van licht. Deze firma maakt lichtplannen op maat, verkoopt en installeert kwaliteitsledlampen.

De zon is onze natuurlijke lichtbron. Om ook op donkere plekken, ‘s avonds en ’s nachts over licht te kunnen beschikken, heeft de mens kunstmatig opgewekt licht nodig. Aanvankelijk creëerden we licht met vuur en vervolgens met lampen. Na de olielamp, de gaslamp en de oliedruklamp werd de gloeilamp uitgevonden. Deze lichtbron bestaat uit een zuurstofarme bol met een gloeidraad. De draad straalt licht uit als die door middel van elektrische stroom verhit wordt. De gloeidraad is gemaakt van wolfraam en heeft een hoge smelttemperatuur. In de beginperiode, tot 1915, was elektrisch licht erg duur in vergelijking met gaslicht. Mensen die trots waren dat ze elektrische lampen konden betalen, lieten dat zien door de gloeilampen open (dus zonder kap) aan de buitenwereld te tonen. Een van de eerste plekken in ons land die werd voorzien van elektrische gloeilampen was de wintertuin van het Amsterdamse Hotel Krasnapolsky. We spreken van 1882. Sinds 2013 mogen in de EU geen gloeilampen meer ingevoerd of gemaakt worden. De gloeilamp bleek milieuvervuilend en energieverspillend.

In 1962 werd de ledlamp uitgevonden. Inmiddels zijn leds dé standaard. In de industrie, op kantoor, in winkels en showrooms, maar zeker ook thuis worden ledlampen dag in dag uit gebruikt. Er zijn allerlei soorten lampen verkrijgbaar waaronder: hang-, wand- en bureaumodellen. De lichtbron zelf is leverbaar in uiteenlopende kleuren en temperaturen. In de zakelijke wereld is een lamp tegenwoordig niet zomaar een lamp. Led lichtmanagementsystemen zorgen voor perfect licht op ieder moment. Het gebruikersgemak neemt nog steeds toe. Lichtlijnen zijn met een tablet of smartphone te bedienen.

Wilt u weten wat geschikte LED verlichting bedrijfshal of atelier is? Wilt u advies over licht in de gemeenschappelijke ruimtes van het appartementencomplex? Led Design Holland vertelt het u. De leds worden tegen scherpe prijzen voor u ingekocht bij erkende led-fabrikanten. Natuurlijk worden de lampen voor u opgehangen.

https://www.leddesignholland.nl/