Peelsprong
Image default
Tuin en buitenleven

Prefab tuinhuis trends in 2022

Veel tijd in uw tuin doorbrengen werkt stressverlagend. Buiten zijn heeft een positieve werking op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Het is dan ook niet vreemd dat de tuin een plek is waar we het liefst zo veel mogelijk tijd doorbrengen. 

Veranderingen, trends en ontwikkelingen zien we overal terug. Ook op het gebied van tuinhuizen. Bent u nog aan het oriënteren welk prefab tuinhuis het beste bij u past? Neem vooral de  trends in 2022 in overweging.

Strakke en moderne prefab tuinhuizen

Dit is een verschuiving die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. De prefab tuinhuizen met tierlantijntjes maken plaats voor strakke en moderne tuinhuizen. Constructiesystemen met strakke hoeken en veel gebruik van glazen elementen zorgen voor een bijzondere uitstraling. 

Ook het ontwerp zal in 2022 een grotere rol spelen. Een tuinhuis kan tegenwoordig meer zijn dan een extra ruimte om spullen op te bergen. Zo kunnen ze voor u het woongenot vergroten. De tuin van de toekomst zal als een buitenwoonkamer blijven dienen. De trend van prefab tuinhuizen voorzien van een aangebouwde veranda of overkapping zal ook in 2022 doortrekken.

Mobiel en bewoonbaar prefab tuinhuis

Voortdurende mobiliteit is ook een belangrijke trend. De trend heeft te maken met de kleine en compacte vorm van een tuinhuis. Dit in combinatie met het geprefabriceerde aspect maakt het mogelijk om het naar iedere gewenste locatie te vervoeren. 

Met het woningtekort, de hoge woningprijzen en het ruimtegebrek in de steden stijgt de vraag naar bewoonbare tuinhuizen. Dit heeft mede te maken met de ‘Tiny house’ trend. Een prefab tuinhuis maakt het mogelijk om met een klein budget te beschikken over een eigen leefruimte.

Natuurlijke uitstraling

Bij de prefab tuinhuizen zijn met name de natuurlijke materialen in trek. Denk hierbij aan een houten gevelbekleding die het tuinhuis voorziet van een warme uitstraling. Het is ook mogelijk om hout te combineren met metselwerk voor een meer gevarieerde uitstraling. 

Duurzame prefab tuinhuizen

Niet alleen bij tuinhuizen, maar in alle sectoren van de maatschappij is de duurzame productie van materialen belangrijk. Het leveren van enkel milieuvriendelijke producten, van bijvoorbeeld Forest Stewardship Council (FSC), draagt hieraan bij. Hiermee streven we  samen naar een duurzaam bosbeheer, volgens sociale, ecologische en economische criteria.

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/prefab-tuinhuis/