Peelsprong
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je het beste tegels laten leggen?

Tegels leggen kan een uitdaging zijn. Zeker als het je eerste keer is of als je niet goed weet wat je moet doen. Gelukkig kun je tegels laten leggen door een expert, dan ben je er zeker van dat het goed gebeurt. Er zijn verschillende redenen om tegels te laten leggen: misschien wil je graag nieuwe tegels, of is de vloer aan vervanging toe. In dit artikel vertellen we meer over hoe je het beste tegels kunt laten leggen.

Waar begin je?

Als je tegels gaat laten leggen, is het belangrijk dat je eerst de juiste tegelsoort uitzoekt. Er zijn namelijk verschillende soorten tegels, zoals keramische tegels, natuurstenen tegels en porselein tegels. Elk soort tegel heeft weer andere eigenschappen, dus je moet goed bedenken wat voor jouw situatie het beste is. Daarnaast moet je ook de juiste afwerking kiezen. Wil je bijvoorbeeld matte of glanzende tegels?

Als je alles hebt uitgezocht, kun je contact opnemen met een expert om de tegels te laten leggen. Zij weten precies hoe ze te werk moeten gaan en kunnen je helpen met het uitzoeken van de juiste tegels. Daarnaast kun je ook bij hen terecht voor advies over onderhoud en eventuele probleemsituaties. Zo weet je zeker dat je nieuwe tegels er perfect bij liggen!

Wat zijn de eigenschappen van de soorten tegels?

-Keramische tegels:

Keramische tegels zijn gemaakt van klei en hebben een glazuurlaag. Deze tegelsoort is sterk, hard en slijtvast. Daarnaast is de tegel makkelijk in onderhoud en kan hij tegen vocht. Keramische tegels zijn er in verschillende soorten en maten, dus je kunt altijd wel iets vinden wat bij jouw situatie past.

-Natuurstenen tegels:

Natuurstenen tegels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals marmer of graniet. Deze tegelsoort is erg sterk en slijtvast. Daarnaast geeft het een luxe uitstraling aan je woning. Natuurstenen tegels zijn wel duurder dan andere tegelsoorten, maar ze gaan wel veel langer mee.

-Porselein tegels:

Porselein tegels zijn gemaakt van klei en hebben een glazuurlaag. Ze worden vaak gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Porselein tegels zijn makkelijk in onderhoud en slijtvast. Daarnaast kunnen ze tegen vocht en zijn er in verschillende soorten en maten.