Peelsprong
Image default
Woning en Tuin

De redenen waarom geometrische vloeren populair worden

Geometrische vloerpatronen zoals de visgraat vloer worden de laatste jaren steeds populairder, vooral in de Verenigde Staten. Geometrische patronen, of ze nu in een gewaagd, briljant en dramatisch patroon zijn of in een meer subtiele, zachte benadering, combineren kleur, verbeeldingskracht en prachtig design om een ​​ruimte te creëren die een zakelijke omgeving volledig kan veranderen. Als resultaat wekken geometrische patronen associaties op met begrippen als ordelijkheid, formaliteit, zekerheid, striktheid, efficiëntie, voorspelbaarheid, nauwkeurigheid, precisie en, volgens Plato’s concept van Ideale Vormen, het streven naar perfectie. Een patroon als dit wordt vaak aangetrokken door degenen die waarde hechten aan rationaliteit, logica en organisatorische vaardigheden. Er zijn hoofdzakelijk twee redenen waarom geometrische patronen onze aandacht vasthouden.

 

Oneindige patronen

In feite kan een verscheidenheid aan materialen worden gebruikt om een ​​effectief geometrisch vloerontwerp te creëren. Voorbeelden van geometrische patronen zijn rechte lijnen, driehoeken, rechthoeken en veelhoeken. Geometrische patronen zijn vaak symmetrisch van aard. Wanneer je dit combineert met de prachtige ontwerpen die kunnen worden gemaakt, zul je snel merken dat de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn. Naast de traditionele Victoriaanse esthetiek, zijn moderne patronen die een eigenzinniger uiterlijk geven en zeshoekige ontwerpen die zelfs de kleinste ruimtes interesse en symmetrie toevoegen, allemaal beschikbare opties voor vloertegels. U kunt uw eigen geometrische vormcombinaties ontwerpen of experts vragen dit met u te doen voordat u het in uw huis integreert.

 

Uniciteit

In het bedrijfsleven gaat het erom dat je je onderscheidt van de massa, dus het is geen verrassing dat zoveel bedrijven kiezen voor op maat gemaakte geometrische vloerontwerpen om hun etablissement te laten opvallen. Geometrische vloerpatronen kunnen een subtiele toevoeging aan je kamer zijn of sterk zijn en een ruimte tot leven brengen; het hangt allemaal af van uw specifieke stijl, en het is dit dat geometrische vloerpatronen naar een hoger niveau van verfijning tilt. Meestal kun je geometrische patronen vinden in door de mens gemaakte objecten zoals structuren, gereedschappen en machines. Deze woorden roepen beelden op van architectuur, beschaving en persoonlijke prestaties. Als gevolg hiervan zien de frequente herhalingen van geometrische patronen lineariteit, beweging en een gevoel van richting in hun uiterlijk.