Peelsprong
Image default
Woning en Tuin

Stoere woonaccessoires: kalkdoeken in diverse formaten

Heb je een kale muur in huis en wil je hier graag iets moois van maken? Een kalkdoek is een mooie en originele manier om dit te doen. Kaldoeken zijn stoere woonaccessoires en echte blikvangers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en materialen. Sommige doeken hebben ornamenten of wol, terwijl andere doeken een rustigere uitstraling hebben. Kalkdoeken passen met name goed bij een landelijk interieur. In de webshop Stoer en Sober vind je de mooiste kalkdoeken voor jouw interieur.

De basis

De basis van een kalkdoek is uiteraard het doek zelf en ieder doek heeft een eigen uitstraling. Zo zijn er doeken met een kleurverloop, zoals een lichtere cirkel die overloopt in donkerdere randen of een kleurverloop van boven naar beneden. Op sommige doeken is een symbool of patroon geschilderd en andere doeken hebben een specifiek textuur. Je kunt kiezen voor een kalkdoek met perfect afgewerkte randen of juist met een rauwere afwerking.

Versiering

Naast de basis van het kalkdoek, zijn er vaak ook ornamenten te vinden op het doek. Je kunt hierbij denken aan een kalkdoek met wol. Sommige doeken hebben een gedeelte met lange plukken wol, terwijl je op een ander doek korte krulletjes vindt. Kalkdoeken kunnen ook een vlecht van leem of ornamenten van hout bevatten. Ieder doek is uniek en heeft eigen versieringen. Deze stoere woonaccessoires hang je eenvoudig aan de muur.

Kalkdoeken online bestellen

Wanneer je op zoek bent naar een kalkdoek, kan dit lastig zijn om te vinden. Zeker wanneer je keuze wilt hebben. In de webshop Stoer en Sober vind je allerlei soorten kalkdoeken. Ook voor andere stoere woonaccessoires kun je in deze webshop terecht. Hierbij kun je denken aan Nepalese potten, lantaarns en ouderwetse spiegels. Een kalkdoek is een echte toevoeging aan je interieur en ook een leuk cadeau. Verras je vrienden of familieleden met een prachtig kalkdoek voor aan de muur.