Peelsprong
Image default
Aanbiedingen

Zo vind je jouw droombaan binnen de logistieke sector. 3 tips

Veel mensen hebben een droombaan. Een functie waar ze het liefst in zouden willen werken. Een roeping die op hun lijf is geschreven. Dit kan natuurlijk in allerlei sectoren zijn, van de zorg of het onderwijs tot de dienstverlening of de logistieke sector. Maar hoe vind je die droombaan nu eigenlijk? In deze blog willen we graag drie tips geven voor het vinden van jouw droombaan binnen de logistieke sector. Maar natuurlijk komen deze tips ook goed van pas wanneer je op zoek bent naar een baan binnen een andere sector. Lees daarom snel verder! 

 

Weet wat je wilt en wat je zoekt

 

De zoektocht naar jouw ideale baan begint met het opschrijven van wat je wilt en wat je zoekt. Want wanneer je niet precies weet wat je nu eigenlijk wilt en zoekt in een baan, weet je ook niet goed waar je moet beginnen met zoeken. Hoeveel uur wil je bijvoorbeeld per week werken? Wat mag de maximale reisafstand zijn? Wil je een baan binnen de logistieke sector met veel verantwoordelijkheden of laat je dat liever aan iemand anders over? Hoe kijk je aan tegen ploegendiensten? Et cetera, et cetera.

 

Ken jezelf, je kwaliteiten, maar ook je valkuilen

 

Nu je weet wat je wilt en wat je zoekt, is het belangrijk om ook eens goed te kijken naar jezelf, naar je kwaliteiten, maar ook je valkuilen. Waar ben je goed in? Waar haal je energie uit? Misschien ben je wel heel goed in plannen en is een baan als planner van de verschillende logistieke stromen jou op het lijf geschreven. Goed is het ook om te kijken naar je valkuilen of die eigenschappen waar je nog aan moet werken. Veel werkgevers waarderen het wanneer je hier inzicht in hebt.

 

Kijk verder dan de standaard vacaturewebsites

Natuurlijk is het goed om rond te kijken op standaard vacaturewebsites als Indeed, maar vergeet niet dat er ook andere mogelijkheden zijn om openstaande vacatures te vinden. Maak bijvoorbeeld gebruik van je netwerk. Misschien heb je wel mensen in je familie of vriendenkring die een openstaande vacature voorbij hebben zien komen of die jou kunnen aandragen als geschikte kandidaat. Of kijk eens op de eigen website van een bedrijf (zoals Melis Logistics vacatures bijvoorbeeld). Lang niet alle bedrijven plaatsen hun vacatures namelijk op Indeed en dergelijke.

https://www.werkenbijmelis.nl/