Peelsprong
Image default
Onderwijs

Is het volgen van nascholing leuk?

In veel verschillende sectoren bieden werkgevers veel verschillenden soorten cursussen en nascholingen aan voor de werknemers van hun bedrijf. In veel verschillende bedrijven krijgen werknemers regelmatig de kans om nieuwe dingen te blijven leren en zichzelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Er zijn vaak veel verschillende werknemers die deze kans graag aannemen en enthousiast zijn om een interessante cursus of een nuttige nascholing te volgen. Echter, er zijn ook altijd werknemers die niet direct overtuigd zijn voor het volgen van een nascholing of een cursus. Deze mensen kunnen niet direct het nut inzien van het volgen van een nascholing of een cursus. 

Samen met een team 

In sommige sectoren zijn bepaalde nascholing of cursussen zelfs verplicht. Dit kan klinken als een vervelende verplichting. Echter, het kan ook grote voordelen hebben wanneer iedereen binnen een bedrijf dezelfde cursussen volgt. Het eerste voordeel is dat het heel erg gezellig kan zijn om met een groep collega’s dezelfde cursus te volgen. In plaats van een verplichting kan het juist een gezellig middag zijn. Aan de andere kant is er nog een voordeel wanneer iedereen dezelfde cursus volgt. Dit is het voordeel dat iedereen binnen een bedrijf dan ook ongeveer dezelfde kennis zal hebben. Voor een bedrijf is dit een groot en fijn voordeel. 

Veel nieuwe dingen leren 

Er is nog iets anders wat het volgen van een nascholing of een cursus die is gericht op de werkzaamheden die je uitvoert binnen een bedrijf erg leuk maakt. Dit is het feit dat je bij een nascholing of een cursus heel veel interessante en nieuwe dingen kan leren. Door steeds nieuwe dingen over je werkzaamheden te leren voorkom je dat het werk saai en eentonig zal gaan worden. Het is heel erg leuk en raadzaam om jezelf binnen je werk te blijven ontwikkelen. Dit maakt ook dat het volgen van nascholing erg raadzaam en heel erg leuk is. 

Nascholing in het onderwijs 

Een sector waar nascholing en het volgen van allerlei verschillenden cursussen bijvoorbeeld vaak voorkomt is de sector van het onderwijs. Veel docenten zullen regelmatig een cursus of een traject van nascholing volgen. Scholing docenten is leuk en belangrijk omdat het er voor zorgt dat docenten zich kunnen blijven ontwikkelen. Wanneer het werk uitdagend blijft voor docenten zullen ze plezier blijven houden in hun werk. Vervolgens kunnen de docenten op een enthousiaste en vakkundige manier de leerstof overbrengen aan leerlingen. Een onderwerp waar tijdens een nascholing voor docenten op gefocust zou kunnen worden is gepersonaliseerd leren.