Peelsprong
Image default
Gezondheid

De intakes van verloskundige

Huisje-Boompje-Baby Of uw bouwval nog een paleis moet worden of uw huis staat als een rots en de tuin is een paradijs: Als uw kinderwens een verwachting is geworden, dan kunt u op ons rekenen. Bij Verloskundigenpraktijk Nieuw-West & Badhoevedorp bieden we goede professionele zorg met veel ruimte voor uw wensen.

Zwanger intake en hartje luisteren

Als u zwanger blijkt te zijn, kunt u zich via onze website aanmelden. Al met 9 weken heeft u samen met uw partner de intake en eerste controle. Tijdens deze afspraak wordt er voor het eerst naar het hartje van de baby geluisterd en is er de ruimte voor al jullie vragen. We zullen uitleg geven over wat u van ons kunt verwachten bij alles wat er nog te gebeuren staat. Samen maken we een persoonlijk plan voor de geboorte naar jullie wensen. Soms gaan er dingen anders dan verwacht of gewenst en bij twijfel in het verloop van de zwangerschap of bevalling schakelen we de gynaecoloog in.

Onze praktijk

Voor de verloskundige staat de gezondheid van moeder en kind voorop. Ons doel is er voor te zorgen dat jullie met een gezond kind van een gezonde moeder gezinsuitbreiding krijgen. Door een goede communicatie streven we er naar dat ongeacht het verloop, de zwangerschap en de bevalling een goede ervaring kunnen zijn. In onze praktijk werken we met vijf vaste verloskundigen. Tijdens de zwangerschap komt u 12 tot 14 keer op controle. In het begin maandelijks en aan het einde wekelijks. Er wordt ongeveer om de 4 á 5 weken een echo gemaakt, wat bij de echopraktijk binnen onze praktijk plaatsvindt.

De vroedvrouw

Sinds mensenheugenis worden er kinderen geboren. Al eeuwen geleden werden vrouwen daarin bijgestaan door een vroedvrouw ofwel door iemand zoals ons. Met de kennis van nu kunnen we zoveel meer om de zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen.
Daardoor komt er als u in verwachting bent, veel op u af. Zoals de echo, de prenatale screening of bijvoorbeeld de mogelijkheden van pijnstilling. Samen doorlopen we al deze stappen.
Als u meer wilt weten over de geschiedenis, achtergrond en scholing?
Klik hier voor meer info