Peelsprong
Image default
Gezondheid

Blijf up-to-date van de ontwikkelingen in de zorg

Een mens raakt nooit uitgeleerd en bovendien is de gezondheidszorg altijd in ontwikkeling. Als professional werkend met mensen met een verstandelijke handicap wilt u up-to-date blijven van die ontwikkelingen. U wilt uw kennis vergroten en uw vaardigheden uitbreiden om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Fortior komt uit het Latijn en betekent ‘sterker’. Dat kan Fortior.info voor u betekenen: uw deskundigheid versterken.

Wij zijn praktijkgericht

Fortior is in 2006 opgericht door mensen uit de praktijk en altijd praktijkgericht gebleven. Al onze trainers hebben veel ervaring en kennis van de praktijk. Inmiddels hebben al duizenden mensen kunnen profiteren van ons uitgebreide trainingsaanbod. De trainingen worden goed beoordeeld om de toepasbaarheid in de praktijk en door de keuze voor kleine groepen met ruimte voor persoonlijke aandacht. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, is alles tot lunch en koffie tot in de puntjes georganiseerd.

Breed trainingsaanbod

De inhoud van de trainingen was in aanvang gericht op relatiegerichte methoden. In alle trainingen is er de aandacht voor onderdelen van de relatiegerichte methoden gebleven. In de loop der jaren is het aanbod echter veel breder geworden. Zo is de emotionele ontwikkeling een belangrijk thema geworden in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Voor het model voor emotionele ontwikkeling werden de verschillende (leeftijdsgebonden) ontwikkelingsfasen uitgewerkt en beschreven. Hiermee werd het diagnostische instrument: de schaal voor emotionele ontwikkeling (SEO) ontwikkeld. De focus ligt hierbij op het bepalen van de emotionele behoeften, niet op het bepalen van het niveau.

Het onmisbare instrument

Er zijn verschillende schalen waarmee de sociale ontwikkeling in kaart gebracht kan worden. De SEO met ontwikkelingsfasen is in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een betrouwbaar, valide en onmisbaar diagnostisch instrument in de vorm van de SEO-R(evised), de SEO-R2(evised2) met 13 domeinen en de verkorte versie: SEO-V, met 8 domeinen.
Voorbeelden van domeinen:

  • omgaan met veranderende omgeving,
  • communicatie,
  • affectregulatie,

In elk domein wordt het bijhorende gedrag in de vijf verschillende fasen van ontwikkeling beschreven.

  • fase 1) Adaptatiefase (0-6 maanden),
  • fase 2) Eerste socialisatiefase (6-18 maanden),
  • fase 3) Eerste individuatiefase (18-36 maanden),
  • fase 4) Identificatiefase (3-7 jaar),
  • fase 5) Realiteitsbewustwoordingsfase (7-12 jaar).

Fortior biedt verschillende trainingen op het gebied van SEO. Afnemen, verslagleggen en adviseren op basis van de SEO-R2. Of een inschatting maken met de SEO-V. De trainingsmogelijkheden zijn incompany, fysiek of online.