Peelsprong
Image default
Gezondheid

Wat moet ik doen bij pijn tussen de schouderbladen?

Een lichamelijke klacht is natuurlijk altijd vervelend. Er zijn een aantal klachten die bij veel mensen voor komen, zoals pijn tussen de schouderbladen. Deze klacht wordt vaak veroorzaakt door verkeerde bewegingen of te lang in een verkeerde houding zitten. De pijn wordt vaak erger op het moment dat je er niet op de juiste manier mee om gaat of er te lang mee blijft rond lopen. Bij het Rug Medisch Centrum in Nootdorp kun je langsgaan voor een bepaalde behandeling die je helpt de pijn zal verhelpen. 

Hoe ontstaat de pijn? 

De pijn tussen de schouderbladen kan ontstaan doordat je een verkeerde beweging hebt gemaakt of een verkeerde houding hebt aangehouden. Er kan een zenuw knel zitten die ervoor zorgt dat de pijn erger word. In de wervelkolom zitten zenuwen die bepaalde informatie naar de hersenen sturen die belangrijk zijn voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Op het moment dat zo een zenuw knel komt te zitten en zijn informatie niet door kan geven, gaat de zenuw er alles aan doen om je te laten weten dat er iets mis is. Dat veroorzaakt de erge pijn tussen de schouderbladen. 

De behandeling

Bij het Rug Medisch Centrum kan je terecht voor een behandeling om je pijn weg te halen en de knel zittende zenuw los te krijgen. Door bepaalde manuele technieken en behandelingen kan de zenuw los gemasseerd worden en zal de pijn verdwijnen. Een chiropractor kan de wervelkolom weer los krijgen en zal zo de pijn weg halen. Er zijn trajecten die langer duren, maar er zijn ook kortere trajecten. Er moet van te voren altijd eerst gekeken worden of de pijn uit een zenuw vandaan komt. Wanneer dit het geval is, kan de pijn zo verholpen zijn. Soms kan er een ander geval zijn, waardoor de behandelingen langer duren.