Peelsprong
Image default
Zakelijke dienstverlening

De tips en tricks om een animatievideo te laten maken

Een animatievideo laten maken is een perfect idee om je potentiële klanten op een vermakelijke en doelbewuste manier aan te zetten tot actie. Waar moet jij als opdrachtgever echter op letten om de beste animatievideo te laten maken? Welk animatiebureau is het best voor jouw doeleinden? Waarin onderscheiden deze bureaus zich van elkaar? Welk budget heb je nodig voor een goede animatie? Wij geven je antwoord op al deze vragen.  

Een passend animatiebureau vinden

Je besluit niet zomaar om een animatievideo te laten maken. Meestal komt dit voort uit een doel, zoals meer klanten genereren of informatie op een leuke manier overbrengen. Dit probleem vormt het begin van een traject dat moet eindigen in je doel: meer klanten genereren of informatie overbrengen. Het middel hiervoor is de animatievideo. Het kan lastig zijn om een goed animatiebureau te vinden die dit voor jou kan produceren. Kijk naar de karaktereigenschappen van de verscheidene bureaus en bekijk het portfolio. Kies een bureau dat gevoelsmatig bij je past, want dit is belangrijk voor een goede samenwerking.

Hoeveel wil je precies besteden?

Een animatievideo laten maken kost tijd en geld. Je kunt al een animatie laten maken voor € 350,-maar ook voor € 15.000,- en alle bedragen hiertussen. Bij animatiebureau Playforward wordt er bijvoorbeeld gewerkt met verschillende opties in de middenmoot. Verscheidene elementen bepalen het budget:

  • De kwaliteit van je animatievideo: zorgvuldig werk kost altijd geld. Besteed je maar € 350,- aan een video, dan heb je uiteraard een lagere, houterige kwaliteit van je animatie dan bij een video van €15.000,-
  • De productietijd van je animatievideo: wanneer je met spoed een video nodig hebt, dan betaal je meer dan wanneer je geen deadline stelt.
  • Het animatieproces: sommige bureaus vragen een vaste prijs voor al hun diensten, terwijl anderen werken met een lage beginprijs waar je dan voor overige diensten extra moet bijbetalen.