Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Voorkom schulden door meer orde in de financiën

Ook ondernemingen kunnen weer profiteren van de huidige versoepelingen. Na maanden proberen het hoofd boven water te houden, zijn de versoepelingen een feit. Bedrijven streven bij deze versoepelingen dan ook naar zoveel mogelijk inkomsten om de schulden te dekken, met in het bijzonder de horeca.

Helaas zullen de winsten niet alleen gebruikt kunnen worden voor de schulden. De maandelijkse kosten zullen, voornamelijk momenteel, echt hoog uitvallen, waardoor er een hoog percentage van de winst zal moeten worden afgestaan aan andere lasten.

Inzicht in de komende kosten

Als bedrijf is het uiteraard prettig om overzicht te verkrijgen van kosten die in de toekomst plaats zullen vinden. Onverwachte kosten, zoals onderhoudskosten, waar de eigenaar in veel gevallen geen rekening mee houdt, zijn altijd ongunstig. Gelukkig zijn er diverse manieren mogelijk om deze kosten in kaart te brengen en teleurstellingen rondom de financiën te voorkomen. In een meerjarenonderhoudsplan zullen de verwachte kosten voor het onderhoud opgesteld worden. Op deze manier zullen eigenaren niet langer onverwachte kosten voor het onderhoud te betalen, waarbij de kans op meer schulden zal verkleinen.

Voordelen van een MJOP

Het meerjarenonderhoudsplanning, ook wel aangeduid als een MJOP, bieden eigenaren meerdere voordelen.

Zoals eerder benoemd, zal de kans op extra schulden of een faillissement kleiner worden, doordat er rekening gehouden kan worden met deze kosten. Bij een kleine winst en het onbewust zijn van de onderhoudskosten zal de winst worden uitgegeven, waarbij er nog weinig geld beschikbaar zal zijn voor onverwachte kosten. Deze onwetendheid zal kunnen leiden tot schulden; een situatie dat elke eigenaar wilt voorkomen. Gelukkig is de aanwezigheid van een MJOP de ideale oplossing.

Verder zal de eigenaar meer orde hebben in de financiën. De eigenaar zal exact weten welke kosten er maandelijks nodig zijn om de zaak te onderhouden. Dit zal zorgen voor meer rust en mogelijk een betere bediening.

http://laan35.nl