Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Het maken van een studiekeuze voor examenleerlingen

Het maken van een studiekeuze voor examenleerlingen

De examens zitten erop voor alle examenleerlingen. Voor de meeste is het op dit moment al duidelijk of zij geslaagd zijn. Echter weet nog lang niet iedereen van hen welke richting zij op gaan. Het is erg lastig om op een jonge leeftijd te moeten kiezen welke opleiding je wil gaan doen.  Voor de leerlingen die daar nog over twijfelen hebben wij voor je een aantal richtingen opgesomd waar in ieder geval in deze tijdperk voldoende vraag naar is bi afgestudeerde.  

Online Een opleiding waarin je leert hoe je  programma’s ontwikkeld is ideaal voor de digitale tijdperk waarin we leven. Als student developerleer je hoe je een succesvolle website beheert. Tegenwoordig zijn er meer bedrijven online dan offline actief. Echter weten zij lang niet allemaal hoe je een website beheert. Of komt het vaak genoeg voor dat zij  daar geen tijd voor over houden. De vraag  naar werknemers die dat voor hen kunnen doen stijgt daardoor enorm.

 

Marketing

Als je eenmaal weet hoe je een website en app beheert en ontwikkelt en als bijvoorbeeld python developer te werk kan gaan na  de opleiding, kan je bij een hoop ondernemingen aan het werk. Of voor jezelf natuurlijk. Het kan ook zijn dat deze branche je niet aanspreekt. In dat geval kan je misschien beter een opleiding volgen in de marketing.

 

Techniek

Ook in de techniek is men altijd op zoek naar nieuwe talenten. Vooral vrouwen maken  veel kans in deze sector. Op dit moment zijn het namelijk voornamelijk mannen die in de techniekwereld actief zijn. Vrouwen kijken over het algemeen net iets anders naar bepaalde onderwerpen dan mannen. Omdat er op dit moment erg weinig vrouwen werken in dat wereldje, is de verwachting dat vrouwelijke leerlingen die een opleiding in de techniek kiezen een succesvolle start kunnen maken na het afronden van hun opleiding.

https://www.kojac.nl/en