Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Leer Spaans in slechts een jaar

 

Leer Spaans in slechts een jaar

 

Ben je van plan om binnenkort te gaan wonen en studeren in Spanje of een  Zuid-Amerikaans land waar Spaans de eerste taal is? En lijkt het je handig om tijdens je studie daar een woordje Spaans te spreken? Lees dan verder om  erachter te komen hoe je binnen één jaar vloeiend Spaans leert spreken!

 

Leer de basis

 

De allereerste stap van het leren van een taal is de basis onder de knie krijgen. De Spaanse basisvaardigheden krijg je makkelijk mee via een gratis app zoals Duolingo. Je kan er ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar veelgebruikte zinnen en woorden via bijvoorbeeld google.

 

 

 

Vergroot je woordenschat

 

Zodra je het gevoel hebt dat je de basis van de Spaanse taal beheerst, is het tijd om je woordenschat flink te vergroten.  Dat kan door bijvoorbeeld naar een  Spaanstalige Netflix film of serie te kijken. Het allerbest is om dit te doen met Spaanse ondertiteling. Je kan er ook voor kiezen om je woordenschat te vergroten door boeken te lezen of door radio luisteren online in het Spaans.

 

 

 

Spreek de taal

 

Als je de basis onder de knie hebt en je woordenschat voldoende is om jezelf  te redden, dan kan je door middel van sociale media op zoek naar nieuwe Spaanstalige vrienden. Het is dan de bedoeling dat je met hen zoveel mogelijk in het Spaans spreekt. 

 

Als je van plan bent om te gaan studeren in Spanje of een ander Spaanstalig land en de taal wil beheersen, dan kan dat makkelijk binnen een jaar! Leer jezelf de basisvaardigheden en kies in het weekend vaker voor een Spaanstalige film. En als je online radio luisteren wil, dan doe je dat natuurlijk ook  in het Spaans. Hoe meer je Spaans leert denken, hoe sneller je de taal zult beheersen! 

 

http://www.radio-luisteren.nl/