Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Op maat gemaakte trainingen voor in de zorg

Als jij in een zorginstelling werkt, dan zijn er heel veel dingen waar je dagelijks tegen aan kan lopen. Één van die dingen, is de agressiviteit van sommige van je patiënten. Agressie is een heel vervelende emotie om tegen te komen, maar toch is het een emotie die maar al te vaak op komt spelen in een zorginstelling. Als werkende in de zorg is het dus heel belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn en om hier goed tegen te kunnen. Omdat dit vaak nog een heel lastig punt is, willen wij van Zelfsterk jou en jouw team graag helpen om sterker in de schoenen te staan als het gaat om agressie van patiënten. In dit artikel leggen wij graag uit hoe wij onze agressie training aanpakken.  

 

Onze trainingen stellen voorop dat zorgmedewerkers leren hoe ze goed moeten omgaan met agressie, en daarbij is ieders veiligheid het allerbelangrijkste. Want er moet altijd geprobeerd worden om een veilige situatie te creëren, voor zowel bewoners als medewerkers. Hiernaast richten onze agressie cursus zich veel op de praktijk. Je kan dan wel rationeel snappen waarom iemand agressief is en wat je zou moeten doen, maar in de praktijk pakt dat vaak toch anders uit. Daarom hebben we veel fysieke oefeningen opgenomen in onze traingingen. Op die manier kan je echt goed leren hoe je met bepaalde situaties het beste om kan gaan.

 

Onze trainging bestaat altijd uit drie stappen: inventarisatie, uitvoering en evaluatie. Bij de eerste stap zorgen we er voor dat de training op maat wordt gemaakt voor jouw team. Vervolgens gaan we de training samen doen en tot slot evalueren we met z’n allen over de trainingsdag. Lijkt onze op maat gemaakte training voor agressie in de zorg jou wel wat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

https://www.zelfsterk.nl/