Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Onderhoud aan je huis

Je huis heeft om de zoveel tijd het hoognodige onderhoud nodig. Zo kan je onderhoud nodig hebben aan je dak, je ramen en uiteraard ook binnen je huis zijn er allemaal dingen die onderhoud nodig hebben. Ik ga het in deze blog hebben over de raamkozijnen en je dak. Deze aspecten geven je huis een mooie uitstraling en met achterstallig onderhoud kan je die uitstraling verpesten. Wil je schade voorkomen lees dan verder.  

Je dak
Je dak heeft om de zoveel jaar onderhoud nodig. Wanneer je je dak niet goed onderhoud kan dit leidden tot lekkage. Lekkage kan erg vervelend zijn en erg veel schade aanrichten. Zo kunnen er spullen kapot gaan door waterschade, kunnen er dingen rotten en kan er schimmel in je huis ontstaan. Je wil dit uiteraard koste wat kost voorkomen. Voer dan ook geregeld een dakinspectie uit. Tijdens een dak inspectie wordt je dak op mankementen gecheckt. Als deze gevonden worden, worden deze meteen gerepareerd. Het grootte voordeel hiervan is dat je nooit last zult krijgen van een daklekkage en dat kleine problemen geen grote problemen worden. Dit kan je een hoop geld schelen. Als je je dak nooit laat inspecteren en je vermoed dat je een dak lekkage hebt? Dan is het van belang meteen een dakdekkersbedrijf in te schakelen en de lekkage te verhelpen om zo erger te voorkomen.

Raamkozijnen
Je raamkozijnen zijn om de zoveel jaar ook aan onderhoud toe. Wanneer je dit niet doe kan je raamkozijn ook gaan rotten en lekken. Dit wil je uiteraard niet hebben. Maak dan ook geregeld je raamkozijn schoon en verf je kozijn om de 5 jaar helemaal opnieuw. Zo zorg je ervoor dat je huis een mooie uithaling blijft behouden en dat je raamkozijnen langer meegaan en waterdicht blijven. Het verschilt echter wel per soort kozijn hoeveel onderhoud het nodig heeft. Kijk daarom eerst wat voor soort kozijn je hebt.

http://dakbeheerhermans.nl