Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Verschillende haarstijlen

Je kapsel is de manier waarop je haar in model gebracht is. Je kan je kapsel vormen door het te knippen met een schaar, de tondeuse te gebruiken, een pruik op te zetten, haarlak te gebruik of het in model te krijgen door gel toe te passen. Vaak laat je je kapsel bijwerken door de kapper. Zij hebben verschillende manieren om je kapsel tip top in orde te maken en houden. In deze blog een aantal voorbeelden van kapsels. Niet elk kapsels wat ik ga benoemen, kan je nemen of past bij jou. Je vorm van je hoofd en je haar zelf spelen namelijk ook een rol.

Afro kapsel
Het eerste kapsel wat ik ga bespreken is het afro kapsel. Een afro kapsel is een kapsel waar het haar dicht gekruld op elkaar gestapeld is. Afro’s vormen zich als een bol om het hoofd. Afro’s kunnen in lengte erg verschillen, ze zijn er van groot tot klein. De naam is afkomstig van de afro-Amerikanen. Hier was de haarstijl als eerste een trend. Dit kapsel was vooral populair in de jaren 70. Vooral donker getinte mensen kunnen goed afros groeien. Als geen kroeshaar hebt heb je haar verzorgingsproducten nodig om een afro te maken.

De bob
De bob is een kapsel dat begin 20e eeuw erg populair werd. Het haar wordt tot de kaaklijn geknipt en is meestal in combinatie met een pony. De bob is in 1909 ontstaan in Parijs. Vanuit hier is het steeds verder gegroeid. De bob is tegenwoordig niet erg populair meer, maar nog steeds wel gedragen door sommige mensen.

Tot slot
Er zijn nog veel meer haarstijlen. Ben je nu benieuwd welke haarstijl het beste bij jou past? Ga dan eens een kijkje nemen bij kapper Delft. Bij een goede kapper delft nemen ze de tijd voor jou en ben jij het middelpunt van de aandacht. Samen kan je kijken welke haarstijlen er allemaal zijn en welke het beste bij jou past. Misschien is dit wel het bob kapsel wie weet.

http://onekappers.nl