Peelsprong
Image default
Auto's en Motoren

Waarom moet ik een SPAL-ventilator laten plaatsen in mijn auto?

In nieuwe auto’s zit standaard een ventilator. Als dit bij uw auto nog niet het geval is, overweeg dan een SPAL-ventilator. Deze zijn leverbaar voor ieder merk en type auto en zorgen voor een aangename temperatuur in de auto, ook als het buiten tropisch warm is. Auto’s in het duurdere segment beschikken meestal over airconditioning. Dit is een geavanceerd systeem dat de temperatuur in de auto optimaliseert. Het is daarbij belangrijk dat u de condensor van de airco regelmatig laat nakijken, dit kan bijvoorbeeld bij het vakkundige bedrijf RDN in Noord-Brabant. De condensor kan namelijk vervuild raken en daardoor storingen geven. Als dat het geval is zal uw airco niet of niet meer naar behoren functioneren.

Het hele jaar door opgewekt op pad

Ziet u er tegenop om op warme dagen in de auto te stappen? Dat is logisch, want de temperatuur kan flink oplopen. Als het buiten 25 graden is, dan is het in de auto al snel dik boven de 30 graden, zeker als hij in de zon staat. Met een SPAL-ventilator zorgt u ervoor dat de temperatuur zodra u eenmaal rijdt snel naar een aangenaam niveau zakt. Als uw auto is uitgerust met een airco met condensor dan kunt u zelfs de gewenste temperatuur zelf bepalen tijdens uw ritten in Noord-Brabant of elders in het land. Zo gaat u altijd met plezier op pad met de auto, of het buiten nu warm of koud is.

Houd uw systemen in goede conditie

Om de levensduur van de condensor van uw airco te verlengen is het aan te raden om deze ook in de winter af en toe te laten draaien. Als uw SPAL-ventilator of de condensor van de airco kuren heeft dan kunt u voor reparatie of onderhoud terecht bij de specialisten van RDN in Noord-Brabant. Zij hebben de juiste kennis en ervaring in huis om uw luchtverversingssysteem weer in topconditie te krijgen. Ook voor regulier onderhoud kunt u uiteraard een afspraak maken bij de vakmensen.