Peelsprong
Image default
Auto's en Motoren

Hoe bereken je snel de hoogte van een autoverzekering?

Als je een auto op jouw naam hebt staan, heb je met enkele verplichtingen te maken. Zo ben je verplicht om de auto te verzekeren en om wegenbelasting te betalen. Aangezien dergelijke kosten verplicht zijn, heb je eigenlijk elke maand wel met vaste lasten te maken. Wil je deze vaste lasten graag zo laag mogelijk houden? Dat is mogelijk door voor een voordelige auto verzekering te kiezen.

Hoe je de goedkoopste autoverzekering uit kunt kiezen? Daarvoor kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een online vergelijker. Met dank aan een online vergelijker vind je razendsnel de exacte premie voor jouw autoverzekering.

Gebaseerd op jouw auto

De hoogte van een premie wordt altijd gebaseerd op de auto. Dit betekent dat je bij een online vergelijker altijd het kenteken van de auto in moet vullen. Aan de hand van dit kenteken kan alvast een basispremie berekend worden. Indien je een nieuwe auto hebt, valt de premie sowieso hoger uit dan als je een oudere auto zou hebben.

Gebaseerd op jouw verleden

Bij het verzekeren van een auto wordt ook naar jouw verleden gekeken. Dit klinkt erger dan dat het is, hoor. Er wordt namelijk alleen gekeken of je schadevrije jaren hebt. Als je schadevrije jaren hebt, komt dit de hoogte van de premie alleen maar ten goede. Des te meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je krijgt.

Kies de juiste dekking

Het berekenen van een autopremie gaat bijzonder makkelijk met een online vergelijker. Vul het kenteken van jouw auto in en vul jouw hoeveelheid schadevrije jaren in. Vervolgens hoef je alleen nog maar voor de juiste dekking te kiezen; WA, WA beperkt casco of WA volledig casco. Nadat je ook die keuze hebt gemaakt, kun je een prima vergelijking maken tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen.


Wil je direct met deze berekening aan de slag gaan? Ga dan naar autoverzekering.nl/berekenen/, vul alle velden in en vergelijk de premies vervolgens met elkaar. Let hierbij niet alleen op het prijskaartje, maar kijk ook goed naar de voorwaarden en dergelijke!