Peelsprong
Image default
Winkelen

Soorten radiatoren voor thuis

Een radiator kiezen is niet zo eenvoudig. Er is een enorme keuze aan verschillende materialen, stijlen en kleppen om uit radiator-outlet te kiezen. Bij het kiezen van een radiator is het eerste waar u rekening mee moet houden, hoe u wilt dat uw radiator van brandstof wordt voorzien. Hoewel deze beslissing meestal wordt genomen op basis van uw huidige verwarming opstelling, is het toch een goed idee om uw opties te overwegen. Laten we eens kijken naar enkele soorten betaalbare radiatoren die u in uw huis kunt installeren

Centrale Verwarming Radiatoren

Centrale verwarming radiatoren komen in Nederland vrij veel voor. Bij deze radiatoren wordt warmte opgewekt door water dat wordt opgewarmd door je cv-ketel. Het water gaat vervolgens via leidingen naar de radiatoren in uw hele huis om u warmte te geven. Met een centrale verwarming hoeft u alleen maar elke radiator in uw huis aan te zetten, die zowel voor- als nadelen heeft. Dit is zeer efficiënt, vooral in de winter, wanneer u wilt dat uw hele huis warm blijft. Het nadeel is echter dat als u een bepaalde plek in uw huis heeft die u zelfs op warmere dagen wilt verwarmen, het inefficiënt is om uw hele centrale verwarming voor deze specifieke kamer aan te zetten. Aangezien radiatoren voor centrale verwarming de meest voorkomende radiator types zijn, heeft u de keuze uit verschillende ontwerpen en stijlen.

Een elektrische radiator

Elektrische radiatoren worden vaak gebruikt door mensen die geen centrale verwarming in huis hebben. Het enige wat u hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken, zodat ze zonder loodgieter kunnen worden geïnstalleerd. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden, omdat ze niet hoeven te worden doorgespoeld zoals bij een cv-radiator. Hoewel ze kunnen worden gebruikt om centrale verwarming te vervangen, zijn ze ook populair bij mensen met koude plekken in huis. Als u een bepaalde kamer heeft die bijzonder koud is, of een garage die als kantoor wordt gebruikt. Een elektrische radiator is ideaal, want je kunt hem ook aanzetten als je centrale verwarming uit staat. Dit kan u helpen energie te besparen in vergelijking met het inschakelen van uw hele verwarmingssysteem voor één radiator.