Peelsprong
Image default
Dienstverlening

waarop kan je allemaal je perilex aansluiten?

Waarvoor is eerst een perilex aansluiting? Veel mensen weten niet waarvoor je zo een aansluiting nodig moet hebben van nog weinig mensen hebben zo een aansluiting voor hun huis nodig, maar elk jaar wordt het wel steeds meer dat komt, omdat er steeds meer nieuwbouwwoningen komen in Nederland en daar zit altijd wel een perilex aansluiting bij zonder dat je het zelf los moet aanschaffen. Een perilex aansluiting heb je nodig als je apparaten hebt die veel stroom pakken. Je kan dan denken aan een inductiekookplaat of een sauna. Een inductieplaat kan heel veel volt pakken in een keer als je aan het koken bent en een sauna heeft veel hitte nodig om te werken wat ook veel volt kost. Een perilex aansluiting heeft ongeveer het dubbele volt wat het aankan dan een normale stekker. Elektricien delft die kan een perilex aansluiting voor je plaatsen in je nieuwbouwwoning of in een wat oudere woning. Het maakt niet uit in wat voor huis je woont elektricien in de buurt die kan dit voor je plaatsen zonder enige moeite. Een perilex aansluiting is wel duurder dan een normale stekker dat komt doordat perilex stekker een betere versie is van de normale stekker. Wanneer je een normale stekker gebruikt in plaats van de perilex stekker dan kan het apparaat niet werken.

Hoeveel kost alles in totaal

Een perilex contactdoos kost ongeveer zo een 70 euro dat is wel best veel, een perilex stekker kost zo een 60 euro maar het nog plaatsen kan ook nog zo een 100 euro kosten. Het kost best veel om het aan te leggen want het is ook een moeilijk klusje om het netjes te installeren. Het is moeilijk om de kabels netjes in de muur te krijgen zonder iets kapot te maken maar elektricien in de buurt die kan het wel makkelijk voor je doen. Elektricien in de buurt kan voor je de perilex aanleggen zonder enige problemen en ze kunnen het snel doen.

Zelf de perilex aansluiten?

Je kan op het internet kijken hoe je zelf je perilex kan aansluiten maar het is niet een makkie. Het is moeilijk om alles goed aan te sluiten zonder problemen en het kan wel heel lang duren om je perilex aan te sluiten. Het aansluiten van je perilex kan dan ongeveer zo een uur duren of wel langer als je het zelf wilt gaan doen.