Peelsprong
Image default
Beauty en verzorging

Wil jij een pedicure-opleiding volgen in Overijssel?

Pedicures worden op verschillende manieren uitgevoerd, cosmetisch en medisch. Bij een cosmetische pedicure is het vooral de bedoeling om de voeten en/of nagels weer mooi en netjes te krijgen. Vaak kun je ook een leuk nagellakje erbij kiezen, dit is handig wanneer je er zelf niet goed in bent of niet meer vitaal genoeg. Bij een medische pedicure worden vaak ook pijnlijke problemen opgelost. Deze komen ook wel voor bij een cosmetische pedicure opleiding in overijssel, maar bij een medische komt dit meer naar voren. Daarnaast is het bij een cosmetische pedicure ook vaak een verwenmomentje en een ondersteuning aan persoonlijke hygiëne.

Zelf doen?

Wil je zelf pedicures gaan uitvoeren, dien je eerst een opleiding te volgen in bijvoorbeeld Overijssel. De pedicure-opleiding in Overijssel duurt ongeveer een jaar. Het is geen voltijdopleiding, maar een deeltijdopleiding. Zo kun je het makkelijk combineren met je werk (of stage in dit geval). Ook is het dus de bedoeling dat er tijdens de pedicure-opleiding in Overijssel een stage gelopen wordt. Zo leer je meteen snel alle kneepjes van het vak. Een pedicure is vaak een dankbaar beroep, je helpt mensen er namelijk mee. Het zijn toch vaak voetproblemen waar je zelf niet zo veel mee kunt. Een pedicure kan mensen daar in verlichten.

Soorten

Er zijn verschillende richtingen waar je met de pedicure-opleiding in Overijssel mee op kunt. Zo kun je een eigen praktijk (aan huis of op locatie) beginnen. Daarnaast kun je ook ambulant pedicures gaan verzorgen, dus bij mensen thuis. Vaak worden pedicure-opleidingen ook gecombineerd met opleidingen tot schoonheidsspecialist. Of je doet dit erbij als je een bejaardenverzorger bent. Vaak hebben zij ook veel last van voetproblemen. Ook is er regelmatig een pedicure nodig bij ziekenhuizen en psychiatrische inrichtingen. Je kunt dus vele kanten op wanneer je een pedicure-opleiding hebt afgerond in Overijssel.