Peelsprong
Image default
Aanbiedingen

De meest voorkomende kapotte onderdelen van een fiets en wat je eraan kunt doen

De meest voorkomende kapotte onderdelen van een fiets en wat je eraan kunt doen

Net als elke andere vervoersmiddel bestaat een fiets uit veel verschillende onderdelen, die elk na verloop van tijd kapot kunnen gaan of slijten. In deze blogpost bekijken we enkele van de meest voorkomende kapotte onderdelen van een fiets en wat je kunt doen om ze te vermijden of te repareren. Lees snel verder en zorg ervoor dat je binnenkort weer zorgeloos kunt fietsen!

 

De ketting

De ketting is een van de belangrijkste onderdelen van de fiets, omdat hij de kracht van de pedalen overbrengt op de wielen. Helaas is het ook een van de meest vatbare onderdelen om kapot te gaan. Kettingen kunnen breken door roest, vuil of gewoon slijtage. Om dit te voorkomen moet je je ketting regelmatig schoonmaken en smeren. Als je ketting toch breekt, moet je hem vervangen door een nieuwe.

 

De remmen

De remmen zijn een ander belangrijk onderdeel van de fiets, want daarmee kun je afremmen of stoppen als dat nodig is. Het meest voorkomende type rem, de velgrem, werkt door twee remblokjes tegen de velg te drukken. Na verloop van tijd kunnen deze blokjes slijten en moeten ze vervangen worden. Je weet dat het tijd is om je remblokjes te vervangen als ze piepende geluiden gaan maken of als ze niet meer zo goed lijken te werken als vroeger.

 

De banden

De banden maken contact met de grond en zorgen voor tractie. Ze kunnen na verloop van tijd verslijten door normaal gebruik of door het rijden op ruwe oppervlakken. Platte banden komen ook vaak voor en gebeuren meestal als je over iets scherps rijdt, zoals een spijker of een stuk glas. Om lekke banden te voorkomen, moet je je banden regelmatig controleren op tekenen van schade. Als je toch een lekke band krijgt, moet je de band repareren of vervangen.

 

Hulp nodig met repareren?

Heb jij last van een slappe ketting, versleten remmen of een band die behoorlijk glad begint te raken? Kom dan bij de beste fietsenmaker in Deventer, Roto tweewielers langs! Hier wordt je snel, vakkundig en voor een hele nette prijs geholpen!

 

https://www.rototweewielers.nl/