Peelsprong
Image default
Aanbiedingen

Inspiratie voor een nieuwe tuinset

Het is weer tijd om de tuin opnieuw in te richten! Een nieuwe tuinset kan een hele andere sfeer aan je tuin geven. Maar er zijn zo veel soorten tuinsets, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke stijl past het beste in jouw tuin? Lees verder voor inspiratie voor bij het kiezen van jouw toekomstige tuinset!

 

Natuurlijke kleuren

Je ziet steeds vaker dat er natuurlijke kleuren en materialen worden gebruikt voor tuinsets. Veel mensen kiezen liever voor bruin, dan voor een strakke zwarte set. Zwart kan namelijk snel hard ogen, terwijl bruin een warm en huiselijk gevoel geeft. Kies bijvoorbeeld voor een tuinset gemaakt van hout of van riet, om je tuin echt en natuurlijk gevoel te geven. Kies kussens in natuurlijke kleuren, zoals groen, okergeel, aardetinten en andere warme kleuren. Maak mooie kleurencombinaties voor een vrolijk aangeklede tuin!

 

Kunststof

Hoewel materialen als hout en riet erg mooi zijn en steeds vaker worden gebruikt, blijft kunststof nog altijd een ideaal materiaal voor een tuinset. Kunststof heeft namelijk maar weinig onderhoud nodig en het kan goed tegen allerlei weersomstandigheden. Je zal er dus nog jaren mee kunnen doen! Daarnaast kan je een tuinset gemaakt van kunststof in allerlei kleuren kiezen. Kies dus voor een donkere kleur voor een moderne tuin, of voor een felle kleur voor een excentrieke uitstraling! Ook zijn pasteltinten een goede keus wanneer je je tuin een zomerse sfeer wil geven. Je kan de kleuren ook subtiel terug laten komen door maar een deel van je meubels in deze kleur te doen. Zo krijg je ook nog eens een speels effect!

 

Materialen combineren

Er zijn verschillende materialen mogelijk als het gaat over tuinmeubilair. Waarom zou je ze niet combineren? Speel met verschillende materialen zoals hout en aluminium of riet en kunststof en creëer zo de perfecte tuin voor jou. Dit zal er altijd erg creatief uitzien!

 

https://www.peelsprong.nl/