Peelsprong
Recreation / Food

Alles wat jij moet weten over het onderhouden van een zwembad

Een eigen zwembad, een plek onder de zon en altijd iets waarvan ik houden kon. Tot dat ik er achter kwam wat voor een moeite het onderhoud mij kostte. Ik spendeer meer tijd aan het schoonmaken en onderhouden van mijn zwembad dan dat ik er van kan genieten. Hoog tijd om dus eens op onderzoek uit te gaan en te kijken hoe dit sneller en efficiënter kan.

Een goed onderhoud begint eigenlijk al bij de aanleg van het zwembad, houd slim rekening met het aanleggen van beplanting en begroeiing in verhouding tot de waterpartij. Zo voorkom je dat er onnodig blaadjes en zand in het bad terecht komen. Ook het zwembad zelf heeft de nodige focus nodig. een zwembad lek is beter voorkomen dan genezen. Het is namelijk zo dat het folie kan gaan lekken en dan raak je van de regen in de drup. Het is dus belangrijk om een kwalitatief zwembad folie te gebruiken wat niet gevoelig is voor kleine scherpe projectielen.

Ook als het zwembad is aangelegd dient men rekening te houden met een aantal factoren. Het is aan te raden om een waterstofzuiger of bodemzuiger aan te schaffen zodat de bodem gemakkelijk gereinigd kan worden. Daarnaast is het ook belangrijk om een schepnet in huis te hebben voor drijvend vuil zoals bijvoorbeeld blaadjes of zwerfvuil.

Naast het zichtbare afval moeten we ook de strijd aangaan met “onzichtbare” micro organismen zoals bijvoorbeeld algen of bacteriën. Het leven is dan misschien ontstaan in de oceaan, we willen liever geen leven in ons eigen zwembad. Daarom is het belangrijk dat je voldoende chloor gebruik om te voorkomen dat micro-organismen zich vestigen in jouw waterfeest. Chloor heeft een optimale werking bij een PH-waarde tussen de 7.0 en 7.6. is deze waarde te hoog of te laag? Dan is de kans groot dat zich organismen ontwikkelen in het water en wij daarnaast allerlei huidziekten op kunnen lopen.

http://www.zwembadfolie.nl/