Peelsprong
Recreation / Food

HACCP thermometer

Een HACCP thermometer is niet meer weg te denken uit de verschillende sectoren die met levensmiddelen werken. Of dit nu een infraroodthermometer of een insteekthermometer is. De thermometers voldoen aan de richtlijnen van HACCP en garanderen nauwkeurige metingen. Nauwkeurige metingen zijn noodzakelijk om de juiste kerntemperatuur te bepalen. Met de juiste temperatuur wordt bijgedragen aan de voedselveiligheid. De kwaliteit van het product wordt daarmee als prioriteit gesteld. Die levert uit eindelijk een goede waardering van de klanten op.

HACCP richtlijnen

De richtlijnen van HACCP zijn gebaseerd op 7 kernpunten:

  • Het in kaart brengen van potentiële risico’s van de verschillende productiefases
  • Bepalen van kritische controle punten (CCP’s).  Deze kritische punten moeten continu gecontroleerd en beheerst worden.
  • Er dient een norm vastgesteld te worden voor elke CCP
  • Registreer en monitor de CCP’s. Bepaal daarna hoe de kritische controle punten beheerst dienen te worden
  • Stel een lijst van maatregelen op. Deze acties dienen ondernomen te worden indien één van de CCP’s niet aan de vastgestelde norm voldoet.
  • Controleer regelmatig of de preventieve voedselveiligheidsysteem ook aan de internationale standaarden voldoet
  • Registreer, bewaak, alarmeer en controleer

Een kritische controle punten is temperatuur. Een kwalitatief goede HACCP thermometer is noodzakelijk om dit kritische controle punt te kunnen beheersen.

Welke HACCP thermometer

Er zijn diverse thermometers op de markt. Wanneer je gaat voor kwaliteit, kies je voor de thermometers van Ebro. Ebro is een merk uit het topsegment. Ebro is leverancier van kwalitatief hoogwaardige meetinstrumenten. Iedere HACCP thermometer heeft zijn eigen specificaties. Wanneer je als professional op zoek bent naar de juiste thermometer kun je kiezen voor:

De TFX410 wordt aanbevolen voor de professionals. Deze ligt qua prijs ook hoger dan het gemiddelde. De thermometer is zeer nauwkeurig en is inzetbaar gedurende veeleisende omstandigheden. De Ebro TLC700 is qua prijs een goedkopere thermometer. De thermometer beschikt over een uitklapbare voeler en is eenvoudig om mee te werken. De TLC1598 ligt er qua prijs tussen in. De thermometer beschikt over een uitklapbare voeler, is inzetbaar tijdens veeleisende omstandigheden en het is eenvoudig om insteek- en dompelmetingen uit te voeren.

Om zeker te zijn dat er aan de richtlijnen van HACCP voldaan wordt is het noodzakelijk de meetinstrumenten jaarlijks ter controle aan te bieden voor kalibratie. Na de kalibratie wordt een kalibratiecertificaat uitgegeven waarmee tijdens inspecties aangetoond kan worden dat aan de richtlijnen voldaan wordt.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ueawi7F6Px8

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Food.aspx