Peelsprong
Recreation / Food

Arbodienst voor je bedrijf

 

Het kan soms best lastig zijn om een vitaal goed ingericht bedrijf te hebben. Het is bijvoorbeeld  belangrijk dat een bepaald bedrijf goede voorwaarden en ook werkomstandigheden heeft. Zo kun je stellen dat elk bedrijf andere voorwaarden en omstandigheden heeft. Zo is niet ieder bedrijf hetzelfde. Daarbij is het ook van belang dat je ervoor gezorgd hebt dat je goede werkomstandigheden hebt voor je personeel. Wanneer je dit niet goed hebt geregeld dan kan het zo zijn dat er veel sneller veel meer uitval en verzuim plaatsvindt, zonder dat het personeel en het management weten dat het door de werkomstandigheden komt.

Als er in je bedrijf sprake is van een omgeving waarin veel mensen achter de computer zitten te werken, dan is het van belang dat zij op de goede hoogte op de stoel zitten, het beeldscherm moet precies recht vooruit gezet worden. Op deze manier goed zitten houdt in dat de werknemer eigenlijk het hoofd niet meer hoeft te draaien en precies recht vooruit moet kunnen kijken wanneer zij op het beeldscherm aan het werk zijn. Als dit niet het geval is en dit verkeerd wordt uitgevoerd dan kunnen er eerder klachten over nekpijn ontstaan. Dan is een ergonomische stoel dan ook zeer aan te raden. Wanneer er gebruik gemaakt gaat worden van een ergonomische stoel, dan dwingt deze stoel de persoon eigenlijk direct goed in de stoel te laten zitten waardoor de klachten in de rug niet zullen optreden.

Op het moment dat je als bedrijf wil weten of je goed bezig bent met de vitaliteit binnen het bedrijf en of je voldoet aan goede werkomstandigheden, dan kan je er als bedrijf voor kiezen om een arbodienst in te schakelen. Deze arbodiensten zullen op een onafhankelijke manier kijken naar het bedrijf en zullen zich uitlaten over het feit of dat het management alles goed onder controle heeft.

 

http://www.loopbaannederland.nl