Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Het aanschaffen van een alarmsysteem

Er komen steeds meer woninginbraken voor in Nederland. Vrijwel dagelijks kun je in het nieuws berichten zien of lezen over een woninginbraak en/ of woninginvasies. Een alarmsysteem aanschaffen is dan ook iets wat veel mensen overwegen. De beveiliging van je woning kun je hierdoor sterk verbeteren. De veiligheid van jezelf en je familieleden is natuurlijk het belangrijkste dat er is. De afweging zit hem dan ook vooral in de investering die gemaakt moet worden om een alarmsysteem aan te schaffen en te installeren.

Iets wat veel mensen overschatten is de prijs van een alarminstallatie, maar een alarmsysteem hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Er zijn en komen steeds meer alarmsystemen die voor enkele honderden euro’s te koop zijn. Deze kun je gemakkelijk zelf installeren, waardoor je ook nog eens bespaard op installatiekosten. Een aansluiting van het systeem naar een alarmcentrale kan je ook al voor ongeveer een tientje per maand krijgen. Als je dus wat geld kan missen per maand, is het zeker een verstandige keuze om een alarmsysteem aan te schaffen. Vooral omdat je hierdoor de kans op een inbraak op je woning sterk verminderd. De kosten die je zal moeten maken wanneer er een woninginbraak bij jou plaatsvindt, zijn dan ook veel hoger. Veel van de kosten zullen dan wel vergoed worden door de verzekering, maar spullen met sentimentele waarde kunnen natuurlijk niet meer vervangen worden.

Ook kan een alarmsysteem in je woning maandelijks extra geld opleveren. Een woning die beveiligd is met een alarm zorgt er namelijk voor dat de kosten voor de inboedelverzekering omlaag gaan. Maandelijks kan dit tot wel 20% op de verzekeringskosten opleveren.

Zoals eerder al genoemd is het veilig houden van je familie het belangrijkste wat er is. Na een woninginbraak kan er nog vaak psychologische schade blijven hangen, omdat het vaak een zware ervaring is op emotioneel gebied.

https://www.groenewegendelft.nl/