Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Veilig klussen

Het is niet voor iedereen weggelegd: klussen. Heb je twee linker handen dan is het klussen al lastig. Jaarlijks ontstaan er vele ongelukken tijdens het klussen. Voornamelijk bij kleine bouwprojecten ontstaan er veel ongelukken, omdat mensen niet goed voorbereid zijn. Honderden mensen raken jaarlijks gewond omdat ze niet goed voorbereid zijn waardoor een klus niet meer veilig is. Zo vergeten tientallen mensen de ladder of steiger goed te monteren waardoor er valpartijen ontstaan. Goede voorbereiding is het halve werk en daarom gaan wij in deze blog je vertellen hoe jij goed voorbereid aan de slag kan gaan.

Goede voorbereiding

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het beste is om goed voorbereid te gaan klussen want je wilt niet je lichaam beschadigden of zelfs een lichaamsdeel kwijt raken. Heel veel ongelukken ontstaan door gemakzucht en slordigheid. Een ongeluk kan sterk afnemen als je goed voorbereid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hoe je de klus gaat uitvoeren en of je eventueel hulp nodig hebt. Probeer daarnaast zoveel mogelijk informatie te verzamelen via speciaalzaken of online bronnen. Maak vervolgens een overzichtelijk plan van wat je moet doen en loop dit plan na. Zo kom je niet in de problemen als je torx schroeven mist.

Veiligheid

Na maken van een duidelijk overzichtelijk plan is het tijd om na te denken over je gereedschap en materialen. Kies je bijvoorbeeld voor hoekijzers of ga je toch liever voor balkdragers. Het is handig om te weten wat je precies nodig hebt voor je klus. Als je bijvoorbeeld met giftige stoffen aan de haal gaat moet je jouw huid goed beschermen. Het dragen van een mondmasker en werkhandschoenen is dan ook zeker aan te raden. Als er dan toch iets fout gaat tijdens het klussen zoals bijvoorbeeld een gebroken object? Kijk dan of je verzekerd bent tegen zulk soort schade. Heeft je kluspartner deze schade verricht? Dan kan het zomaar zijn dat zijn aansprakelijkheidsverzekering het dekt.

https://www.bnvtools.nl/