Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Hulpmiddelen voor je badkamer

Niemand stapt graag onder de douche wanneer de badkamer onveilig is. Er geldt altijd dat de veiligheid voorop gesteld wordt en dit geldt niet alleen voor het douchen zelf. Het is ook belangrijk dat bij het betreden van een doucheruimte en tijdens het afdrogen na het douchen de veiligheid van de gebruiker gegarandeerd zijn. Dit is natuurlijk vooral van groot belang wanneer de gebruikers een oudere leeftijd hebben.

De veiligheid van een gebruiker komt als eerste mogelijk in het geding bij het betreden van een douche. Er zijn daarom verschillende mogelijkheden die de badkamer veiliger kunnen maken op dit aspect. Denk bijvoorbeeld aan een vlakke douchebak met een lage instap of het volledig drempelloos douchen met bijvoorbeeld een inloopdouche of een instapbad. Ook kun je ervoor kiezen om de drempel bij binnenkomst van de badruimte te laten verwijderen. Dit is een andere mogelijkheid om veilig douchen mogelijk te maken.

Wanneer je aan het douchen bent, wordt de vloer van je douchebak of je inloopdouche natuurlijk nat. Je kunt dus gemakkelijk uitglijden zodra je onder de douche stapt terwijl de vloer van de douche nog nat is. De veiligheid neemt hierdoor dus sterk af. Om dit te kunnen voorkomen is een antislipvloer aanleggen in de douche. Dit zorgt ervoor dat de wrijving toeneemt en je steviger op je voeten kunt staan in de douche.

Na het douchen moet je jezelf natuurlijk afdrogen. Bij het afdrogen maak je soms bewegingen die ongemakkelijk kunnen zijn. Door een body dryer te laten bevestigen in je badkamer kun je dit voorkomen. Een body dryer zorgt er namelijk voor dat je geen handdoeken meer nodig hebt en zal met behulp van warme lucht je gehele lichaam drogen.

In de doucheruimte kun je handgrepen late bevestigen om extra veiligheid te creëren. Tijdens het douchen kun je je vasthouden aan deze handgrepen, zodat je je evenwicht gemakkelijker kunt behouden.

https://lavicta.nl/