Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Waarom musea belangrijk zijn

Steeds minder mensen bezoeken ze nog; musea. En dat terwijl musea juist een leuk en leerzaam dagje uit zijn! Het bekendste zijn natuurlijk de kunstmusea. Hier hangen aan de muren mooie schilderijen, geschilderd door de grootste artiesten uit de geschiedenis. Bijvoorbeeld Rembrandt als je erg van schilderijen uit de 17e eeuw houdt. Hij schilderde vooral portretten en dan op een hele realistische manier. Maar je kan ook bijvoorbeeld de schilderijen van Van Gogh bekijken. Hij schilderde in een totaal andere stijl, namelijk het postimpressionisme. Ten slotte kan je natuurlijk ook naar het Stedelijk Museum. Daar kan je abstracte schilderijen bekijken, maar ook bijvoorbeeld expressionistische kunst. Daarbij moet gezegd worden dat niet alle kunst schilderijen zijn natuurlijk. Het kunnen ook beelden, kleding en zelfs vloerkleden zijn.

Maar niet elk museum is natuurlijk een kunstmuseum. Er zijn ook musea voor bijvoorbeeld wetenschap. Hiervan is NEMO in Amsterdam een goed voorbeeld. Voor kinderen is dit dé plek om wetenschap op een spelende manier te ontdekken. Hier kunnen ze proefjes doen en kijken naar voorstelling waar wetenschap op een interessante manier werd uitgebeeld. Daarnaast zijn er ook historische musea. Zo heb je bijvoorbeeld Naturalis in Leiden, waar skeletten van allerlei dieren te zien zijn, zelfs van dinosaurussen! Daarnaast zijn hier ook exposities over de aarde en waar het uit bestaat. Maar bij historische musea kan je ook bijvoorbeeld denken aan het Anne Frank museum. Hier leer je over de Tweede Wereldoorlog en hoe het was om ondergedoken te zitten.

Ten slotte zijn er nog musea over specifieke onderwerpen, zoals de Botanische tuinen over planten, en bijvoorbeeld het diamantmuseum over diamanten.

Er is dus meer dan genoeg keuze en voor iedereen wel een museum waar zijn of haar interesses liggen. En als je veel musea bezoekt, leer je heel veel dingen over de wereld. Vandaar dat het bezoeken van een museum leuk en leerzaam is en daarom ook vaker gedaan moet worden.

 

https://www.nouvez.nl/