Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Weg met die (winter)dip

Iedereen zit weleens een periode wat minder lekker in zijn vel. Hier kun je vaak niets aan doen, het overkomt je soms gewoon. Ook kan het verschillende onderliggende oorzaken hebben. Iedereen gaat op een eigen manier om met zo’n dip. Het kan erg vervelend zijn om een periode niet lekker in je vel te zitten. Je kan je onzeker voelen, sneller geprikkeld zijn of niet vooruit te branden zijn. Toch zijn er een paar dingen die je toe kan passen om er weer wat sneller bovenop te komen. Hoe lang dit precies duurt, is per persoon en per situatie natuurlijk verschillend. 

 

Als eerste is het belangrijk om een regelmatig slaappatroon aan te houden. Dit kan lastig zijn, maar is erg belangrijk om er weer bovenop te komen. Wanneer je niet lekker in je vel zit heb je soms de neiging om de hele dag in bed te blijven liggen. Dit is echter geen goed idee, het kan de nare gevoelens namelijk nog meer versterken. Bovendien kan je waarschijnlijk ’s nachts beter slapen wanneer je overdag actief blijft. 

 

Naast een regelmatig slaappatroon, is een eetpatroon ook een belangrijke factor. Probeer elke dag te beginnen met een gezond, vullend ontbijt. Eet daarnaast nog wat tussen de middag en in de avond. Bovendien is het ook goed om twee tot drie tussendoortjes te eten op een dag. Hier krijg je energie van en het zorgt voor nieuwe vitamines en mineralen. Waarschijnlijk voel je je gelijk een stuk energieker. 

 

Als vierde is het belangrijk om sociale contacten te onderhouden, ook al kan dit best lastig zijn wanneer je niet goed in je vel zit. Een psycholoog Leiden kan je hiermee helpen als je dit lastig vindt. Deze persoon kan je de negatieve dingen even doen vergeten en je helpen herinneren aan al het goede en positieve in je leven. 

 

Je kunt natuurlijk altijd terecht bij bijvoorbeeld psycholoog Amsterdam wanneer je je niet zo goed in je vel voelt