Peelsprong
Image default
Recreation / Food

De tuin op de schop nemen

De tuin is een belangrijk onderdeel van het huis, als je een nieuw pand gaat bezichtigen is de kans dat de tuin hoog op de agenda staat groot. Soms is het ook tijd om de tuin eens even op te knappen, wat veranderingetjes maken waardoor het er net weer wat beter uitziet, maar waar moet je dan beginnen en hoe moet je alles eigenlijk aanpakken? Hier zijn een paar tips waarmee de weg naar een mooiere tuin kan beginnen.

 

Planning, planning, planning

De planning van wat je allemaal in de tuin wilt hebben is ontzettend belangrijk, hier gaat namelijk alles op terugkomen en dit is ook wat de rode leidraad hoort te zijn tijdens het opknappen van de tuin. Maak een tuinontwerp of plattegrond van hoe je alles er een beetje uit wil laten zien, zorg ervoor dat de afmetingen goed zijn. Zorg er ook voor dat je veel inspiratie opdoet, hiermee kan je zeker zijn dat je de tuin van je dromen kan maken.

 

Goedkoop of toch wat duurder

Met weinig geld kan je voorkomen, veel producten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zolang je maar creatief bent. Stel een budget op van hoeveel je wilt uitgeven aan je tuin en bepaal aan de hand daarvan wat je allemaal kan veranderen en welke materialen je gebruikt. Kies je bijvoorbeeld voor de keramische terrastegels of de geoceramica tegels, het is allemaal aan jou, maar let wel op dat je binnen je budget blijft.

 

Kleuren

Zoek ook uit welke kleuren je wilt gebruiken, wil je een frisse uitstraling of juist weer wat donkerder, passen de lichtjes daar dan wel bij? Een grote schoonmaak van de muren en schutting kan ook al voor een hele andere kleur zorgen, hiermee ziet het er ook meteen een stuk nieuwer uit.

 

Voor een kleine prijs kan je genoeg in je tuin doen, het is maar hoe je het allemaal uitvoert, het belangrijkste is dat je aan het einde van de rit weer kan genieten van je tuin.

https://www.bricksandstones.nl/