Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Stappenplan voor het verven van hout

Tuinhuisjes, blokhutten en schuttingen vereisen allemaal eenzelfde manier van behandeling, wanneer je ze opnieuw in de verf wil zetten. Houtverven is niet ingewikkeld, maar moet wel op de juiste manier geschieden om afbladdering te voorkomen. Afbladdering is het gevolg van temperatuurschommelingen, die ervoor zorgen dat het hout krimpt en weer uitzet. Als de verf niet vochtregulerend is en de verf daarnaast niet op de juiste manier is aangebracht, is de kans groot dat je volgend jaar weer staat te zwoegen in de zon voor een goed resultaat. Wil jij dus langdurig genieten van een geweldig verfresultaat? Lees dan snel de volgende tips van verfspecialist Moose Färg!

Een schutting verven of een tuinhuisje naar een scandinavisch design in de verf zetten, verloopt allemaal volgens hetzelfde stappenplan. Het begint namelijk allemaal bij het vuilvrij maken van het oppervlak. Achtergebleven verfresten moeten worden verwijderd door de ondergrond te schuren, een laagje lijnoliezeep moet worden aangebracht en schimmels moeten van het oppervlak verdwijnen. In dat laatste geval kun je te werk gaan met een schimmelvoorkomende impregneer. Is het oppervlak nu vuilvrij? Dan is de voorbehandeling geklaard en kun je door naar de volgende stap.

Stap twee is het aanbrengen van Moose Färgs houtverf. Omdat deze verf ook geschikt is als grondverf, hoef je geen nieuwe grondverf in te slaan. Bovendien levert grondverf van een ander merk vaak een minder mooi resultaat op, omdat de verschillende samenstellingen van de verf door elkaar lopen. Breng Moose Färg dus eerst aan als grondlaag en ga er daarna een tweede keer overheen met de verf als ‘afwerklaag’. Schuur het oppervlak tussendoor niet op, want dat het eindresultaat beïnvloeden.

Staat er binnenkort een buitenverfklus op het programma? Lees je dan eerst goed in over de werkwijze van het aanbrengen van houtverf en bekijk deze tips goed. Op die manier realiseer jij een geweldig eindresultaat met Moose Färgs houtverf.

https://www.moosefarg.nl/