Peelsprong
Image default
Recreation / Food

Waardering voor het horeca personeel

Werken in de bediening van een restaurant of café wordt vaak gezien als een bijbaantje of iets wat men tijdelijk doet. Maar het beroep kelner verdient meer waardering dan het nu krijgt. Een goede kelner maakt van een simpel diner een geweldige avond. Mensen die in de bediening werken, hebben een grote dosis zelfvertrouwen en geduld nodig. De gast is koning, maar sommige gasten hebben iets te hoge verwachtingen. Je moet sterk in je schoenen staan, wil je overeind blijven in de horeca. Natuurlijk is de smaak van het eten van groot belang, maar de bediening de allerbelangrijkste schakel in de gastbeleving. Ze vormen namelijk de persoonlijke schakel tussen het restaurant en de gast.

 

Om een goede kelner te zijn is uiterlijk van groot belang. Blouses moeten gestreken zijn, handen verzorgt en de schoenen gepoetst. Helaas wordt dit laatste nog al eens onderschat. Om schoenen echt goed zwart te krijgen, heb je indringverf zwart nodig. Deze verf trekt echt in de schoenen en blijft dus niet op het oppervlak liggen. Verder is het als kelner belangrijk om niet teveel parfum, deodorant of onprettige lichaamsgeuren te verspreiden. Kortom, de bediening moet er netjes en fris bijlopen.

 

Dit is nog een hele uitdaging in het drukke horeca leven, aangezien dit in het weekend voornamelijk uit rennen, springen en vliegen bestaat. Dus wanneer u zich in een restaurant bevindt, let dan op het gedrag van uw kelner. Ziet u dat hij of zij echt bij u betrokken is en zijn of haar best doet? Respecteer het dan wanneer het in alle drukte iets langer duurt voordat uw eten op tafel staat.

 

Werk jij in de horeca? Zorg dan altijd voor een net uiterlijk. Mocht je op zoek zijn naar de zwarte leerverf die eerder genoemd werd, bij deze de angelus leerverf verkooppunten in Nederland.

http://leerverfshop.nl